Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Nisan, 2021 22:53 tarihinde yayınlandı

Otizmli Çocuklar Mavi Balonları Gökyüzü ile Buluşturdu

Karabük’ün Yenice ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler mavi renkli balonları gökyüzüne bıraktı. Ülkü İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı otizmin bir hastalık ya da eksiklik değil bir farklılık olduğunu vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel eğitime gereksinim duyan tüm öğrencilere gereken her türlü desteğin verildiğini ifade eden Çorbacı, “Yenice eğitim ailesi olarak bizlere düşen, gün geçtikçe yaygınlaşan otizme ilişkin farkındalığın artırılması açısından yürüttüğümüz nitelikli çalışmalarla özel çocuklarımızın yanında olmaktır” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı

Taklalar atan otomobil uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu: 5 yaralı

Bartın’da yoldan çıkan ve içerisinde 3’ü çocuk 5 kişinin bulunduğu araba uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu.
Bartın istikametinden Amasra Bozköy istikametine gitmekte olan ve ismi öğrenilemeyen şoför yönetimindeki 34 LG 2709 plakalı araba, virajı alamayarak yoldan çıktı. İçerisinde 3’ü çocuk 5 kişinin bulunduğu araç, taklalar atarak uçuruma yanlışsız sürüklendi. Son anda uçurumun başında duran araçtaki 5 kişi yaralandı.
Yaralılar, olay yerine gelen sıhhat gruplarının müdahalesinin akabinde Bartın’daki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Kaza nedeniyle ulaşımın denetimli sağlandığı yol ise aracın kaldırılmasının akabinde olağana döndü

Bizi sosyal medyadan takip edin