Özbekistanlı Akademisyenler KBÜ’de Temel Barista Eğitimi Aldı

Özbekistanlı Akademisyenler KBÜ’de Temel Barista Eğitimi Aldı

Yayın: 05.07.2024 10:04
Paylaş:
A+ A-

Özbekistan’dan Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen “3. Uluslararası Eğitici Eğitimi” programına gelen 61 akademisyen, kahvenin büyülü dünyasına adım atarak Temel Barista Eğitimi aldı.

KABÜSEM öncülüğünde yürütülen, 3. Uluslararası Eğitici Eğitimi “Modern Yüksek Öğretimde İnovatif Teknolojiler ve Eğitimde Dönüşüm” başlıklarında Karabük Üniversitesinin eğitim sistemini, teknik, teknolojik uygulamalarını örnek almak ve kendi ülkelerinde uygulamak üzere Özbekistan’ın çeşitli üniversitelerinde görev yapan, çoğunluğu Profesör ve Doçentlerden oluşan 61 kişilik ekip KBÜ ’de iki hafta boyunca eğitim aldı.

5 Temmuz’da sona erecek olan eğitim öncesi  Özbekistan’dan gelen 61 akademisyen Temel Barista Eğitimi aldı.

Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından verilen eğitimde katılımcılar, kahvenin tarihinden başlayarak, kahve çekirdeklerinin nasıl seçildiği, kavrulduğu ve demlendiği konusunda detaylı bilgiler edindiler. Barista eğitmenleri eşliğinde uygulamalı eğitim alan Özbekistanlı akademisyenler, çeşitli kahve yapım tekniklerini öğrenerek kendi kahve lezzetlerini oluşturmayı deneyimlediler.

Temel Barista Eğitimi, katılımcıların kahve yapma sanatını öğrenmelerinin yanı sıra, kültürel etkileşimi de artırarak uluslararası akademik iş birliklerinin güçlendirilmesine katkıda bulundu. Özbekistan’dan gelen akademisyenler, Karabük Üniversitesinin sunduğu bu özgün eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da komşular arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da komşular arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bülbül Sokak'ta, komşular N.E. ile A.B arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine, N.E. tabanca ile komşuları A.B. ve eşi A.B. ile Y.T'ye ateş ederek yaraladı.

Yaralılar, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Polis ekipleri, şüpheli N.E'yi gözaltına aldı.