Anadolu Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2024 04:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Param, Money 20/20 Europe 2024’e katılacak

İSTANBUL (AA) - Param, 4-6 Haziran'da Hollanda'nın Amsterdam şehrinde gerçekleşecek fintek fuarı Money 20/20 Europe 2024'e katılacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Param, 7 bin 500'ün üzerinde katılımcıyı, 2 bin 300'ün üzerinde firmayı ve konuşmacıları bir araya getirecek organizasyonda tüm grup şirketleriyle birlikte yer alacak.

Money 20/20 Europe 2024 etkinliği süresince fintek ekosistemindeki yenilikleri tartışmak, inovatif fintek çözümlerini tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için potansiyel iş ortaklarıyla bir araya gelecek olan Param, grup şirketleri Finrota, Kredim, ParamTech, ParamUK, Twisto, Univera ve Univis ile birlikte bireysel ve kurumsal müşterilerine bütünleşik finans sağlayıcısı olarak vermiş olduğu uçtan uca entegre edilmiş finansal çözümlerini tanıtacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Param Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Emin Can Yılmaz, yurt dışı pazarlarda büyümenin, bütünleşik finans sağlayıcı olarak hedeflerinin merkezinde yer aldığını belirtti.

Yılmaz, "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız yatırımlar ve şirket satın almaları, bu vizyonun somut örnekleri. Agresif büyüme stratejimizin temelinde, yurt dışı pazarlarda inovatif ve sürdürülebilir çözümler sunmaya devam etme motivasyonumuz yatmaktadır. Bu çerçevede önümüzdeki ay dünyanın en büyük ve en prestijli fuarlarından biri olan Money 20/20 Europe 2024'e katılım gösterecek olmamız uluslararası büyüme stratejimizin bir parçası." değerlendirmelerinde bulundu.

Yılmaz, Money 20/20 Europe 2024'ün, fintek ekosisteminde işbirliği fırsatları sağlayan, ekosistemde öne çıkan gelişmeleri, yenilikleri, trendleri yakından takip etme, bu alanda dünya genelindeki firmalarla etkileşimde bulunma imkanları sunan dünyanın en büyük fintek organizasyonu olduğunu aktardı.

Yılmaz, "Bütünleşik finans sağlayıcısı olarak etkinlik boyunca tüm grup şirketlerimizle birlikte finansal teknoloji alanında geliştirdiğimiz 'loyalty', 'issuing', 'processing', 'acquiring' ve 'landing' gibi inovatif çözümlerimizi, gelecek vizyonumuzu katılımcılarla paylaşacağız. Güçlü şekilde katılım göstereceğimiz Money20/20 Europe 2024 fuarını heyecanla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.