PEUGEOT Türkiye, yenilenen Rifter modeli ile pazar payını artırdı

PEUGEOT Türkiye, yenilenen Rifter modeli ile pazar payını artırdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 08:37
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) açıkladığı mayıs ayı satış verilerine göre PEUGEOT Türkiye, Yeni Rifter modeliyle yakaladığı başarıyı bir adım daha ileriye taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2023'ü hafif ticari araç pazarında gerçekleştirdiği 20 bin 83 adetlik toplam satış rakamıyla tamamlayan PEUGEOT, özellikle Rifter'ın performansıyla yılı 3'üncü sırada tamamlamıştı. 2024'e de hızlı bir giriş yapan PEUGEOT, performansını yenilenen Rifter'la lansman dönemi olan mayıs ayında zirveye taşıdı.

Mayıs ayında yüzde 25 segment payına ulaşan PEUGEOT Rifter, geçen ay segmentinin en fazla tercih edilen hafif ticari aracı olarak liderliğe ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PEUGEOT Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Rifter'in hafif ticari araç pazarında bir marka haline geldiğini belirtti.

Reyhanlıoğlu, aracın yükselen satış grafiğinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz yılı kendi segmentinde lider olarak tamamlayan Rifter, geçtiğimiz mayıs ayı itibarıyla lansman ayında tekrar liderliğe ulaşmayı başardı. Mayıs ayında segmentinde satılan her 4 hafif ticari araçtan biri Yeni PEUGEOT Rifter oldu.” ifadelerini kullandı.

2023'ü hafif ticari araç pazarından yüzde 7,6 pay alarak tamamladıklarını hatırlatan Reyhanoğlu, “Bu toplam pazar payımızın da üzerinde bir paya işaret ediyor. Tamamen yenileyerek pazara sunduğumuz ticari araç ürün gamımız, iddialı hedeflerimize ulaşmada en büyük yardımcımız olacak. Bu yıl da hafif ticari araç pazarında geçtiğimiz yıla paralel bir pay hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Reyhanoğlu, 2023'te toplam pazarda hafif ticari araçların satış oranının yüzde 22 olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

“PEUGEOT Türkiye olarak bizde bu oran yüzde 26 olmuştu. İddialı hafif ticari araçlarımızla bu oranın 2024’te de pazarın üzerinde gerçekleşmesini hedefliyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi PEUGEOT Türkiye olarak çıktığımız yerden inmeyi düşünmüyoruz. Bu yılki hedeflerimizde Rifter çok önemli bir görev üstleniyor.

Hafif ticari araç pazarında geçen yıl ulaştığımız pazar payımızı 2024 sonunda da korumayı hedefliyoruz. 11 bin 86 adetlik satışımız ile Rifter modelimiz geçtiğimiz yıl toplam hafif ticari araç satışımızın yarısından fazlasını oluşturdu ve yılı segmentinin lideri olarak tamamladı. Bu yıl da yeni Rifter ile satışlarımızın içerisindeki oranı daha da artırmak istiyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye Kamu-Sen 32 yaşında

Yayın: 24.06.2024 14:24
Paylaş:
A+ A-

24 Haziran 1992 yılında kurulan Türkiye Kamu-Sen 32 yaşını kutluyor. 

32 kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınlayan Türkiye Kamu-Sen Karabük İl Başkanı Sadık Doğdu şu açıklamayı yaptı: “1992 yılının 24 Haziran’ında kamu görevlilerinin haklarını korumak ve gözetmek amacındaki cesur yürekli memurlarımızın, “İlkemiz önce ülkemiz” düsturuyla kurduğu Türkiye Kamu-Sen’in şerefle geçen 32 yılın gururunu yaşıyoruz. Bu yolculuğun 32. yılında, vatan ve millet sevgisinin yıkılmaz kalesi, Türk memurunun güçlü ve gür sesi, yılmaz savunucusu olarak, taviz vermediğimiz ilkelerimiz, felsefemiz ve erdemli duruşumuzla Türk sendika hareketinde mümtaz bir yer edindik. Türkiye Kamu-Sen’in ruh bulduğu davanın neferleri olarak kuruluş değerlerine sımsıkı bağlı bir şekilde, fikri alt yapımızı oluşturan eşsiz membaın kıymetinin bilinci içinde sendikal faaliyetlerimizi kararlılıkla yürütüyoruz.   Türkiye Kamu-Sen olarak kurulduğumuzdan beri memur ve emeklilerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için kıyasıya mücadele verdik. Kurumlarımızın daha verimli olması, kaynaklarımızın etkin bir şekilde kullanılması için çalıştık, fikirler ürettik, öneriler geliştirdik. 32 yıldır, çalışma hayatında her türlü ayrımcılığın yok edilmesi ve hakkaniyetli bir yapının kurulması için samimiyetle mücadele eden tek sivil toplum kuruluşu olduk.  32 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Kamu görevlilerinin grevli, toplu sözleşmeli, siyaset ve yönetime katılma haklarını içeren sendikal hakların kazanılması ve insanca yaşama yetecek düzeyde refah ücretine kavuşması yolunda verdiğimiz mücadeleyi yükselteceğiz. Bu mücadeleyi verirken milli ve manevi değerlerimizden asla vazgeçmeyecek, ayrımcılara, bölücülere, gizli açık terör destekçilerine asla prim tanımayacağız.  Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar, başta Kurucu Genel Başkanımız Ali Işıklar olmak üzere, Türkiye Kamu-Sen camiası içinde yer almış, yönetim kademesinde görev yapmış, üye olmuş, destek vermiş herkese teşekkür ediyor; ailemize kattıkları değerden dolayı minnetlerimizi ifade ediyor, ebedi aleme irtihal eden tüm dava arkadaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Dünya durdukça bayrağımızın göklerde dalgalanması, Türk memurunun dinmeyen sesi, hak mücadelesinin yılmaz neferi olan Türkiye Kamu-Sen’in baki kalması dileklerimizle Konfederasyonumuzun kuruluşunun 32. Yılını kutluyoruz” dedi.