Quick Sigorta, Liceli öğrencileri İstanbul’da ağırladı

Anadolu Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

İSTANBUL (AA) - Quick Sigorta, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerini İstanbul'da ağırladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Quick Sigorta, topluma katkı sağlama ve gençlerin eğitimine destek olma amacıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine yenisini ekleyerek, Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan gelen öğrencileri İstanbul'da misafir etti.

Öğrenciler İstanbul'un kültürel ve tarihi zenginliklerini keşfederken sigorta sektörünü de yakından tanıma fırsatı buldu.

İki günlük programın ilk gününde, öğrenciler Marmara Üniversitesi'ni ziyaret ederek, üniversite ortamını yakından tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler daha sonra küratör Nergis Abıyeva rehberliğinde Quick Art Space'te Kemal Kaan Önder’in fotoğraf sergisini gezdi. Öğrenciler turun ardından Quick Sigorta yöneticileriyle buluşarak sigorta sektörü hakkında detaylı bilgi aldı.

Etkinliğin ikinci gününde ise öğrenciler, İstanbul'un tarihi ve kültürel mirasını keşfetme imkanı buldu. Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve Galata Kulesi gibi önemli mekanları ziyaret eden öğrenciler, Boğaz'da düzenlenen tekne turuna katıldı. Program, öğrencilerin İstiklal Caddesi ve Taksim'i gezerek kentin en hareketli bölgelerini görmesiyle son buldu.



BARÜ’nün dijital teknolojileri arkeolojiyle buluşturacağı projede çalışmalara başlandı

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 18:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Erasmus+ tarafından desteklenen ve arkeolojik kültürel mirasın dijital teknolojilerle geleceğe aktarılacağı projesi kapsamında çeşitli temaslarda bulunuldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Evrak İdaresi Kısmı ile Sanat Tarihi Kısmının ortağı, Bulgaristan History Museum Primorsko Müze Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu KA220 - DigiArcheoSpace Erasmus+ projesinde çalışmalar devam ediyor. "Arkeolojide Kültürel Mirası Belgelemek ve Sunmak İçin Çağdaş Araçlar" başlıklı projenin saha ziyaretleri kapsamında Filyos’taki Tios Antik Kenti’nin kültürel mirasını belgelemek amacıyla bir dizi görüşme gerçekleştirildi.
Bu doğrultuda proje grubunda yer alan Bilgi ve Doküman İdaresi Kısmından Doç. Dr. Ahmet Altay, Doç. Dr. Lale Özdemir Şahin ile Sanat Tarihi Kısmından Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Bora; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Filyos Belediye Lideri Erol Acar’ı ziyaret etti. BARÜ’nün "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" başlıklı ihtisaslaşma alanındaki mevzuları da kapsayan çalışmalar hakkında bilgi veren proje grubu, yeni teknolojiler kullanılarak yürütülen uygulamaları anlattı.
Görüşmelerde ayrıyeten projenin ikinci toplantısının Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan ve Türkiye’den 25 akademisyen ve uzmanın iştirakiyle 24 Mart 2025 tarihinde Filyos’ta gerçekleştirileceği, iştirakçilerin Tios Antik Kenti’nde bilimsel incelemelerde bulunacağı da paylaşıldı.
Kültürel mirasın korunması ve aktarılması noktasında BARÜ’nün ihtisaslaşma alanındaki çalışmalarını da kapsayan projenin ehemmiyetine değinen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak vilayetimizden başlayarak bölgemizin gelişimine paha katmak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtisaslaşma alanımızı da kapsayan akademik araştırma ve uygulamalarla elde ettiğimiz deneyimleri, geniş bir çerçevede kullanarak disiplinler ortası iş birlikleri yapıyoruz. Bu noktada Filyos’ta bulunan Tios Antik Kenti’nin arkeolojik kültürel mirasının belgelenmesini ve geleceğe aktarılmasını epeyce kıymetli buluyor, çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz ismine güzel olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.