Rafet Vergili: “AK Parti’nin Projeleri Oy Avcılığı İçin Ortaya Atıldı”

Rafet Vergili: “AK Parti’nin Projeleri Oy Avcılığı İçin Ortaya Atıldı”

Yayın: 19.02.2024 15:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, Birlik Medya’nın “Seçim Özel” Programında yaptığı açıklamalarda, rakip parti AK Parti’nin açıkladığı projelerin gerçekçi olmadığını savundu. Vergili, özellikle “Gar Park” ve “Nehir Park” projelerinin yapılabilirliğinin olmadığını iddia ederek, bunların sadece oy avcılığı amacıyla ortaya atıldığını belirtti.

Vergili, “Önceden de garip garip şeyler yazıp, çiziyorlardı. Şimdi de bunlar ortaya çıktı.” diyerek eleştirilerini dile getirdi. Yapılabilir projelerin önemine vurgu yapan Vergili, belediyenin maddi durumunun sağlam olduğunu ve bu doğrultuda gerçekçi projelere odaklanılması gerektiğini söyledi.

Karabük Belediyesi’nin finansal durumu hakkında da konuşan Vergili, belediyenin 1 milyar TL katkı sağladığını belirtti ve ekledi: “Sıkıntımız yok Allaha şükür.” Ayrıca, kentsel dönüşüm projesinin TOKİ’ye göre yüzde 40 daha indirimli olacağını ifade etti.

Vergili’nin açıklamalarında dikkat çeken bir diğer nokta da, yapılmayacak olan projelerin vatandaşa sunulmaması gerektiği ve gerçekleştirilebilir projelerin paylaşılması gerektiği oldu.

Belediye Başkanı, Karabük’ün çeşitli bölgelerinde modern parklar yapacaklarını da sözlerine ekledi. Belediyenin 15 yıldır rüşvet ve torpil olmadan yönetildiğini, her zaman sorunları çözebilen bir belediye olduklarını ifade etti. Vergili, vatandaşların desteğiyle dördüncü dönemde de hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

Haber Videosu İçin TIKLAYINIZ!

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

RTÜK’ten NOW TV ve Tele 1’e ceza

Yayın: 03.05.2024 15:21
Paylaş:
A+ A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın cep telefonu yazışmalarını kayda alarak haberleştiren NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçiler ve kişileri hedef alan açıklamaları nedeniyle de Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü.

Kurul, AK Parti Bursa Milletvekili Varank’ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW TV’ye “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “kişisel verilen ifşası” nedeniyle idari para cezası verdi.

Kanala, Adalet Bakan Yardımcısı Can’ın da özel mesajlaşmalarını gizlice kayda alıp yayınladığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı. 6112 sayılı kanunda yer alan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmü yaptırımın gerekçesi olarak gösterildi.

Üst Kurul, Tele 1’deki “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun, bazı siyasetçileri ve kişileri hedef alan açıklamalarını da ele aldı.

Serdaroğlu’nun sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığını değerlendiren RTÜK, kanalın, yasadaki “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünü ihlal ettiğine karar verdi. Kanala idari para cezası yaptırımı uygulandı. (AA)