Reklam
Reklam
Halil Kızılyer Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
14 Kasım, 2024 13:23 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık TRT Genel Sekreteri Keleş’i Ziyaret Etti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Sekreteri İbrahim Keleş’i ziyaret etti. Görüşmede, Karabük Üniversitesi ile TRT arasında eğitim, medya ve iletişim alanlarında yapılabilecek olası iş birliği konuları değerlendirildi.

Ziyarette Karabük Üniversitesi’nin iletişim alanındaki akademik çalışmalarından ve başarılarından söz eden Rektör Prof. Dr. Kırışık,  medya teknolojilerine yönelik projeleri ve öğrencilerin sektördeki deneyimlerini artıracak iş birliklerine verdiği önemi vurguladı. Ziyaret sırasında, üniversitenin medya eğitimi alanında yürüttüğü projeler hakkında bilgi verilirken, TRT ile ortak projeler gibi konular da ele alındı. TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş ise kurumun eğitim ve gençlere yönelik projelerine dair detaylar paylaşarak, medya alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinin önemine değindi. İletişim alanında donanımlı öğrenciler yetiştirmek için üniversitelerle kurulan iş birliklerine destek verdiklerini ifade eden Keleş, bu bağlamda Karabük Üniversitesi ile yapılabilecek çalışmalara hazır olduklarını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin