Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
30 Haziran, 2021 22:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rektör Polat’tan Özbekistan Ziyareti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat akademik iş birliği görüşmeleri kapsamında Özbekistan’a gitti. Prof. Dr. Refik Polat ziyaretin ilk gününde Özbekistan İnovasyon Bakanlığı, Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararası İslam Uygarlık Merkezi ile Tarımsal Sulama ve Tarım Makinaları Üniversitesi ziyaret etti. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Refik Polat Özbekistan’a giderek Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararası İslam Uygarlık Merkezi,  Özbekistan İnovasyon Bakanlığı ve Tarımsal Sulama ve Tarım Makinaları Üniversitesine  ziyarette bulundu. Ayrıca memorandum yapılan bazı üniversite temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirildi. Ziyarette ilk olarak Özbekistan Tarımsal Sulama ve Tarım Makinaları Üniversitesi ziyaret edildi. Polat ve beraberindeki heyet ilk olarak enstitüde bulunan A. Aripov müzesini ziyaret etti.  Toplantı da Rektör Yardımcısı Prof. B. Mirzaev, Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. A.Salohiddinov, Uluslararası İşbirliği Departmanı Dr. Sh.Rakhmonov, Güç Kaynağı ve Yenilenebilir Enerji Departmanı Başkanı Dr. D.Kadirov, Dr. Sirojiddin Khushiev ve Dr. Jurabet Izzatillaev katıldı. Görüşmelerde yapılabilecek akademik iş birlikleri, öğrenci değişimi ve personel değişimi hareketlilikleri konuları ele alındı. Polat’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Uluslararası İlişikler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan eşlik etti. Toplantının ardından üniversite laboratuvarları ziyaret edildi. Ardından, Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararası İslam Uygarlık Merkezine ziyaret gerçekleştirildi. Burada yapılan ikili görüşmeler neticesinde akademik işbirliği, ortak sempozyum/kongre düzenleme, akademisyen değişimi konularında anlaşmalar imzalandı. Ziyaretin devamında Özbekistan İnovasyon Bakanlığına ziyarette bulunuldu. Burada Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Refik Polat başkanlığındaki heyet bakanlık yetkilileri ile ikili görüşmelerde bulundu ve günün anısına hediye takdimi ile program tamamlandı.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
11 Mayıs, 2025 15:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı Coşkulu Geçti

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen "Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı", Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde ve Karabük Üniversitesi Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) ile Karabük Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (KÜDOSK) işbirliğiyle gerçekleştirildi.

"Karabük'ün Doğasında Hayat Var" temasıyla planlanan etkinlik, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda 9 Mayıs cuma günü başladı. Çalıştayda çok sayıda bilim insanı ve uzman, doğa sporları ve sürdürülebilir turizm konularında bilgiler paylaştı.

Karabük turizminin geleceğine ışık tutan yeni projelerin anlatıldığı oturumlar gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar İsmail Gülünay'ın yaptığı oturumda, "Karabük Turizminde Yeni Projeler" başlığı altında, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, bölgenin turizm vizyonunu şekillendirecek güncel projeleri açıkladı.

Deniz konuşmasında, "Karabük Valiliği başta olmak üzere ilimizdeki tüm kurum ve kuruluş müdürlüklerinin birlikteliğinde kentimize yakışan projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karabük turizmine yönelik; Tarihi Paflagonya Projesi, Kale Geçidi - Antik Rota Projesi, Yazıköy Projesi, Kalealtı Kent Tarihi - Eğitim Müzesi Projesi ve Tarihi Safranbolu Projesi'nden kısaca bahsetmek istiyorum. Tarihi Paflagonya Projesi'nde 33 tarihi unsuru içerisine alan 5 ayrı yürüyüş rotasına sahip parkur oluşturuldu. Araçlarla, bisikletlerle ve yürüyerek gezme imkanına sahip olabilecekleri parkurların alt yapılarının oluşturulma aşamasına gelindi. Kale geçidinden özel bir giriş ve yürüyüş alanıyla birlikte antik rota oluşturuldu. Yazıköy'de tarihin ve kültürün içerisinde gezi imkanı, Kalealtı'nda tarihi okul binasında Kent Tarihi ve Eğitim Müzesi'nin Temmuz ayında açılması için gerekli çalışmalar tamamlanmak üzere. Safranbolu Belediyesi'nin karşılama alanı hazırlayarak, Safranbolu'nun gezi alanlarının trafiğe kapatılması, tur otobüslerinin kent trafiğinden ayrıştırılması için çalışmalar ise yeni projelerle birlikte devam ediyor." ifadelerinde bulundu.

Aynı zamanda Yamaç Paraşütü Pilotu Karabüklü Bilal Demirci ve Oryantiring (Harita Yardımıyla Arazide Yön Bulma Oyunu) Uzmanı Arzu Yedigül konuşmacı olarak yer aldı. Demirci, Karabük'te Eskipazar Hamamlı Tepesi'nin, Safranbolu Tarihi Çarşı Microlight Pisti'nin turizm potansiyelini artıracak projeler olduğunu bu konuda katkı sağlayabileceklerini vurguladı. Arzu Yedigül ise Karabük'ün bitki örtüsünün ve doğa sporlarının uyumuna dikkat çekerek, konuşmasında Yenişehir, Çamkent Ormanı, Baklabostan Tabiat Parkı, Üniversite Kampusü, Keltepe Kayak Merkezi, Eflani Göletleri, Ovacık doğal ve tarihi güzellikleri, Yenice doğal güzellikleri, Eskipazar Antik güzelliklerinin oryantiring için önemli merkezler olduğunu ifade etti.

Katılımcılar, hem doğa sporlarının farklı alanlarını tanıma hem de sürdürülebilir turizm konusunda yeni gelişmeleri öğrenme fırsatı buldular.

Etkinlik, doğa ve turizm alanında farkındalık oluşturmayı amaçlarken, bölgenin doğal güzelliklerinin sürdürülebilir kullanımını teşvik etmeyi hedefledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.