Resim Yarışmasında Türkiye İkincisi Oldu

Resim Yarışmasında Türkiye İkincisi Oldu

Yayın: 07.02.2024 14:15
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yaptığı resimle Türkiye ikincisi olan Ebrar Hatice Başdemir ve ailesini makamında kabul etti.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın düzenlediği “Cumhuriyet Güvenlik ve Jandarma” temalı resim yarışmasında Türkiye İkincisi olan, Fevzi Çakmak Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Ebrar Hatice Başdemir’i ve ailesini makamında kabul etti.

Vali Mustafa Yavuz; Ebrar Hatice Başdemir’e ödülünü takdim ederken yaptığı değerlendirmede; ”Ebrar’ ın başarısı özveri, yetenek ve emekle dolu bir sürecin ürünü. Bu başarı, sadece sanatsal becerilerini değil, aynı zamanda vatanseverlik ve milli değerlere olan bağlılığını da göstermektedir.” diyerek yaptığı resimden dolayı Ebrar Hatice Başdemir’i tebrik etti ve kendisine başarılarının devamını diledi.

Ziyarette; İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Yılmaz Çavuş ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Filiz Gökay Kahriman hazır bulundu. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Beypazarı’nın UNESCO Kalıcı Miras Listesi’ne Girmesi İçin Yönetim Planı Hazırlandı

Yayın: 09.05.2024 15:39
Paylaş:
A+ A-

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Beypazarı’nın kalıcı listeye girmesi için “UNESCO Alan Yönetim Planının Hazırlanması ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Beypazarı Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kurullar Daire Başkanı Tuğba Şenol, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Şenol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Beypazarı, korunmuşluk noktasında olan bir ilçemiz. Bizim bu saatten sonra yapmamız gereken bu korunmuşluk seviyesini bir üst plana çıkararak UNESCO kalıcı miras listesine adını yazdırmak. Beypazarı, önemli unsurların mimarisiyle öne çıkmış bir ilçe. Beypazarı’nın doğal güzellikleri, sit alanları, zanaatkarları, oturmuş ve köklü rasyonel mutfağını ön plana çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu da Beypazarı’nın tarihi bir ilçe olduğunu belirterek, “Bizim en büyük eksikliğimiz ürün eksikliğimiz. İnsanlar neden burada kalmıyorlarsa, bunun nedenini hızlı bir şekilde araştırmamız lazım. Burada temel neden, ürün eksikliğimiz.” dedi.

Kaymakam Vedat Yılmaz ise Beypazarı’nın kalıcı listeye girmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap da çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. (AA)