blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2025 12:12 tarihinde yayınlandı

Riyad’dan Rize’ye gerçekleşen ilk uçuş için karşılama töreni düzenlendi

Suudi Arabistan’ın başşehri Riyad’dan Rize’ye gerçekleşen birinci uçuşta yolcular tulum eşliğinde merasimle karşılandı.
Suudi Arabistan’ın başşehri Riyad’dan Rize’ye birinci direkt uçuş seferi özel bir hava yolu şirketi tarafından gerçekleştirildi. Riyad’dan 152 yolcusu ile havalanan uçak, Rize-Artvin Havalimanı’nda düzenlenen merasimle karşılandı. Su selamlaması ile iniş yapan uçakta bulunan yolcuları, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Alper Avluk, Rize-Artvin Havalimanı Müdürü Murat Keskinkılıç ile turizm işletmeleri çiçeklerle ve tulum eşliğinde karşıladı. Sonrasında havaalanı terminaline giriş yapan yolcular gerçekleşen denetimlerin akabinde Rize’nin turistik noktalarını gezmek üzere havalimanından ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2025 13:37 tarihinde yayınlandı

Rizespor stadında çimlere brandalı önlem

Çaykur Rizespor stadında tabanın yağmurun akabinde doğan güneş ile oluşan nemden korunması için üst kısma branda ile tedbir alındı.
Geçtiğimiz yıl büyük bir tadilattan geçen Çaykur Rizespor’un stadında taban hibrit çim ile döşendi. Tabanı daima tartışma konusu olan statta yapılan yenilik sayesinde bu durum gündemden düşmüştü. Kaliteyi korumak isteyen Çaykur Rizespor idaresi ise değişik bir prosedüre başvurdu. Yağmurun akabinde doğan güneş nedeniyle statta oluşan nem çimin çürümesine neden oluyor. Direkt vuran güneş ışınlarının çime değmemesi için çalışma başlatan kulüp idaresi stadın üzerine 36 adet branda çekti. Statta tıpkı vakitte kurulan fanlar sayesinde hava sirkülasyonu da sağlandı. Böylece çimin sıcaklığı ortalama 10 derece aşağıya düşürülmüş oldu. Atletlerin sıhhati açısından çimin kalitesinin korunması için atılan bu adım sayesinde ise çim yağmurun akabinde doğan güneş ve tesirlerinden korunmuş oldu.
Çaykur Rizespor As Başkanı Fatih Kızıltan, geçtiğimiz yıl yenilenen çim yerin korunması ismine bu türlü bir adım attıklarını lisana getirerek, "Futbolda çim kalitesi; oyuncu sıhhatini, oyun kalitesini ve maçın performansını direkt etkileyen en kıymetli faktördür. Bu bağlamda geçen yıl yaklaşık 1 milyon 257 bin Euro yatırımla çimin altyapısını, çim tabanını büsbütün değiştirdik. Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesi olan vilayetimizde stadın yerini korumak ismine yaz önlemlerini uygulamaya koyduk. Gördüğünüz üzere şu anda yaklaşık olarak vinç yardımıyla 36 tane gölgelendirme sistemi kurduk. Bu sistemin en büyük avantajı, yaz devrinde yaklaşık 10 derecelik bir fark oluşturuyor. Tıpkı vakitte yağmurlu havalarda süratli bir halde katlanabiliyor. Birebir vakitte da güneşin açısına nazaran form değiştirebiliyor. Hasebiyle stadımızı bu biçimde korumuş oluyoruz. Yaz güneşinin de çok sıcak, çok güneş çimde kurumaya ve yanmaya sebep oluyor. Birebir vakitte da çok nem çimde çürümeye sebep oluyor. Münasebetiyle gölgelendirme sisteminin temel gayesi güneşten stat tabanını korumak" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.