İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 16:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rize Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 51’i tamamlandı

Rize Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 51’i tamamlanırken, hastanenin açılış tarihi de belli oldu. İnşaatına devam edilen projenin 2026 yılında hizmete açılması planlanıyor.
Rize’de deniz dolgusunun üzerinde yapımı süren 800 yatak kapasiteli Rize Şehir Hastanesi ihtiyaç duyulması durumunda bin 500 yatağa kadar kullanım sağlayabilecek. Yöre mimarisine uygun olarak tasarlanan projeyle Rize’de bir sağlık turizminin de önünün açılacağı düşünülüyor.
Projede zemin iyileştirme çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "İnşaatın tamamında yüzde 51 seviyesine gelindi. İnşaatın yüzde 60’lık kısmı zemin iyileştirme çalışmaları olacak kalan yüzde 40’lık kısım ise üstyapı işleri olacak. Zemin iyileştirme çalışmalarında büyük oranda ilerleme katedilmiş durumda. İlerleyen dönemde hastanenin bir kısmında katlar yükselirken bir tarafta ise zemin iyileştirme çalışmaları eş zamanlı devam edecek. Şu anki çalışmalarda niyetimiz hem hastane yolu çalışmaları ve deniz tarafında dolgu tahkimatının iyileştirme çalışmaları eş zamanlı devam edecek ve eş zamanlı bitecek. Şehir hastanesi şehrimiz açısından çok önemli ve stratejik yatırımlardan bir tanesi tıpkı havalimanı ve lojistik liman gibi büyük yatırımlardan biri" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 16:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tekstil işçisinden örnek davranış

Karabük’te tekstil işçisi Murat Yıldız, 16 yıl önce başlattığı ‘Sıfır Atık Sıfır Engelli’ projesi çerçevesinde 333 tekerlekli sandalye ve 19 akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Karabük’te tekstil sektöründe çalışan evli ve 2 çocuk babası Murat Yıldız, 2001 yılında Tekirdağ’daki bir fabrikada geçirdiği iş kazasının ardından hayatını değiştiren bir projeye imza attı.
Fabrikanın çatısından düşerek ciddi şekilde yaralanan Yıldız, 5 ay süren tedavi sürecinin ardından yürümeye başlayabilse de, kazadan sonra konuşma zorluğu yaşamaya başladı.
Yıldız, memleketi Karabük’e dönerek tekstil fabrikasında çalışmaya devam etti. Burada, iş yerinin başlattığı mavi kapak toplama kampanyasını yönetmeye başlayan Yıldız, 2009 yılında "Sıfır Atık Sıfır Engelli" projesini başlattı. Bu proje çerçevesinde iş çıkışlarında ve hafta tatillerinde kentteki caddelere, sokaklara ve okul önlerine boş bidonlar yerleştirerek plastik kapak toplamaya başladı. Ayrıca, çeşitli iş yerlerinden eski elbise askılıkları, iplik bobinleri ve kırık araç tamponları gibi atık malzemeleri toplayarak ihtiyaç sahiplerine yardım etti.
Bugüne kadar, çevresindeki insanların desteğiyle 333 tekerlekli sandalye ve 19 akülü sandalye temin eden Yıldız, son olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan yürüme engelli Azra Kayalı’ya 19’uncu akülü sandalyeyi hediye etti.
Proje hakkında konuşan Yıldız, "Biz bu işi Allah rızası için yapıyoruz. Bize sadece dua edin diyoruz. Onlar da bol bol dua ediyorlar. Her birinden Allah razı olsun. Onların sevinci ve mutluluğu her şeye değer. Doğru yoldayız, doğru işi yapıyoruz." şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, ailesinin de projeye büyük destek verdiğini belirtti.
Murat Yıldız, insanların yardımlarıyla bugüne kadar pek çok engelliye ulaşarak onların hayatını kolaylaştırmayı başardığını söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.