Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2025 22:52 tarihinde yayınlandı
0

Nuran-Celal Gülşen MTAL Türk Mutfağı Haftası’na yöresel lezzetlerle katkı verdi

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri kapsamında, Zonguldak’ta bir AVM giriş katında düzenlenen aktiflikte, Nuran-Celal Gülşen Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi damgasını vurdu. Aktifliğe, okulun Koordinatör Müdür Yardımcısı Umut Çelik, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Şefi Dilek Bozkurt ve alan öğrencileri iştirak sağladı.

Zonguldak’a mahsus yöresel tatlardan Mısır (Göce) Çorbası, Zılbıt Yemeği ve Mancar Dolması, öğrenciler Yaman Karakayış, Melis Günay ve Nisanur İnam tarafından aktiflik alanını ziyaret eden konuklara tanıtıldı. İştirakçiler, bu özgün lezzetlerin sunumu ve kıssasıyla büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikte, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu ve protokol heyeti de standı ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerden yemekler hakkında bilgi aldı. Yöresel mutfağın tanıtımına katkı sunan öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Hacıbektaşoğlu, gösterilen özveriden dolayı memnuniyetini lisana getirdi. Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, etkinliğe katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür dokümanları takdim etti. Müdür Dursun, klasik mutfağın tanıtılmasında gençlerin rolünün çok değerli olduğunu belirterek emeği geçenleri tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin