Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
27 Mart, 2023 14:24 tarihinde yayınlandı

Robotex Türkiye Bölge Yarışması” Karabük’te tamamlandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen "Robotex Türkiye Bölge Yarışması" sona erdi.
"Robotex Türkiye Festivali"nin ilk ayağı olan, çeşitli kurumların desteğiyle Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada öğrenciler, geliştirdikleri küçük robotları sergiledi. Robotex Türkiye Kurucu Ortağı Zülal İnan, , festivalin ilk bölge yarışmasını Safranbolu'da gerçekleştirdiklerini belirtti. Yarışmaya 300'e yakın öğrencinin katıldığını aktaran İnan, "16 kategoride projeler sunuldu. Ayrıca robotlarla farklı kategorilerde çalışmalar gerçekleştirdik. Burada derece alan takımlarımız 29-30 Nisan'da Antalya'da gerçekleştirilecek şampiyonaya katılacak. Türkiye şampiyonasının ardından kasım ayında Estonya'daki Robotex International'a gideceğiz ve inşallah derecelerle döneceğiz." ifadesini kullandı. Yarışma, madalya töreni ile sona erdi.(Sadık Arslan)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Haziran, 2025 12:24 tarihinde yayınlandı

Karabük’te Silvikültür Eğitim Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Büyükdüz ve Ulukaya İşletme Şefliklerinde, silvikültür (orman yetiştirme) çalışmaları kapsamında kapsamlı bir eğitim tatbikatı düzenlendi. İki gün süren program, Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Mehmet Rıdvan Çörtü’nün öncülüğünde gerçekleştirildi.

Tatbikata; Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Barış Özel, Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Alan, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar ve Mehmet Ali Deniz, Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Mercan, Artvin Silvikültür Şube Müdürü Cihangir Dedeoğlu, Şube Müdürleri Uğur Tüfekçioğlu, İsmail Cengiz Metin ve Sıktı Öztürk’ün yanı sıra Karabük Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Eskipazar, Eflani, Karabük, Ovacık, Safranbolu, Ulus ve Yenice Orman İşletme Müdürleri ile müdür yardımcıları ve çok sayıda Orman İşletme Şefi katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan Silvikültür Daire Başkanı Mehmet Rıdvan Çörtü, “Orman servetimizi geliştirmek, ormanlarımızın ihtiyaç duyduğu bakımları en iyi şekilde yaparak sağlıklı bir gelişim sağlamak amacıyla teknik gelişmeleri yakından takip ediyor ve uygulamaya geçiriyoruz. Gelecek kuşaklara çok fonksiyonlu ormanlar bırakmak adına genç meşçere bakımlarına ve doğal gençleştirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz.” dedi.

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ise konuşmasında, silvikültür çalışmalarının ormancılığın temel taşı olduğunu belirterek, “Bu eğitimlerle bilgi birikimimizi güncelliyor, ormancılık jimnastiği yapıyoruz. Ormana yapılan her müdahalede işin tekniğine uygun hareket etmek ve zafiyete yer vermemek için bilgi ve beceri dağarcığımızı genişletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tatbikat süresince 10 farklı noktada uygulamalı eğitimler verildi. Toprak işleme, toprak profili tanımlama, kozalak sayımı, doğal gençleştirme, ışık ve boşaltma kesimleri, meşcere bakımı, sıklık bakımı, seçme ormanı ve koruya tahvil uygulamaları gibi temel silvikültür konuları sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Programın sonunda Daire Başkanı Mehmet Rıdvan Çörtü ve Bölge Müdürü Hasan Keskin başkanlığında değerlendirme toplantısı yapılarak eğitim süreci kapsamlı şekilde analiz edildi. Katılımcılar, sahadan edindikleri bilgi ve deneyimlerle ormanların sürdürülebilirliği adına önemli kazanımlar elde etti. Eğitim programı, başarılı bir şekilde tamamlanarak sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin