Saadet Partisi’nden Karabük Kent Meydanı Camii çağrısı

Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanlığı, Karabük Kent Meydanı'nda 3 yıldır tamamlanamayan cami inşaatına tepki göstererek yetkilileri göreve davet etti ve eserin bitirilmesi için sorumluluk almaya hazır olduklarını açıkladı.

HKHalil Kızılyer29 Ekim 2026, 15:342 dk okuma
Saadet Partisi’nden Karabük Kent Meydanı Camii çağrısı

Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanlığı, Karabük Kent Meydanı’nda yapımı devam eden caminin yaklaşık 3 yıldır tamamlanamamasına tepki göstererek, yetkilileri göreve davet etti. Açıklamada, caminin tamamlanması için üzerlerine düşen sorumluluğu üstlenmeye hazır oldukları belirtilerek, “Karabük halkı laf değil, icraat bekliyor” denildi.

Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kent Meydanı’nda inşa edilen caminin yalnızca bir ibadethane olmadığı, aynı zamanda şehrin kimliği ve kent estetiği açısından önemli bir eser olduğu ifade edildi.

Caminin yaklaşık 3 yıldır tamamlanmayı beklediğine dikkat çekilen açıklamada, inşaatın mevcut durumunun Karabük’e yakışmadığı belirtilerek, “Meydanın tam ortasında yükselen bir cami, o şehre nizam verebilir, maneviyat katabilir. Ancak 3 yıldır iskeleler arasında tamamlanmayı bekleyen bir eser görüyoruz. Bu görüntü ne Karabük’ümüze yakışıyor ne de meydandan her gün gelip geçen vatandaşlarımızı memnun ediyor” ifadelerine yer verildi.

“KAYNAK MI YOKTU, PLAN MI YOKTU?”

Caminin tamamlanamamasını eleştiren Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanlığı, sürecin neden uzadığına ilişkin yetkililere sorular yöneltti. Açıklamada, “Şehrin en merkezi yerinde başlayan bir işi 3 yılda bitiremeyen bir anlayış, bu şehri yönettiğini iddia edemez. Kaynak mı yoktu, plan mı yoktu, yoksa bu işi dert edinen mi olmadı? Bu soruların cevabını Karabük halkı adına sormak zorundayız” denildi.

“ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ”

Caminin yarım kalmasından üzüntü duyduklarını vurgulayan Saadet Partisi yetkilileri, eserin tamamlanması için sorumluluk almaya hazır olduklarını kaydetti.

Açıklamada, “Bu caminin yarım kalmasına en çok biz üzülüyoruz. Bu ayıbın bir an önce ortadan kalkması için üzerimize düşen bir görev ve sorumluluk varsa, Saadet Partisi olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” ifadeleri kullanıldı.

Caminin tamamlanması için siyasi tartışmalardan uzak, ortak bir çalışma yürütülmesi çağrısında bulunan Saadet Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanlığı, yaşanan sorunların birlikte aşılabileceğini belirtti.

Açıklamanın sonunda yetkililer göreve davet edilerek, “Gelin bu işi siyaset malzemesi yapmadan, polemik konusu yapmadan bitirelim. Varsa bir tıkanıklık, hep birlikte aşalım. Yeter ki o meydan artık iskelelerle değil, minaresiyle anılsın, ezan sesiyle şenlensin. Karabük halkı laf değil, icraat bekliyor” denildi.

 

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam