Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çalışmaları hakkında bilgi verdi

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çalışmaları hakkında bilgi verdi

Yayın: 15.02.2024 12:40 |Güncelleme: 21.02.2024 22:27
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Elif Köse, Birlik Medya seçim özel programına katılarak, yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Belediye Başkan Adayı Elif Köse, 2019 yılında aday olduğu zaman vermiş olduğu vaatlerini belediye başkanı seçildikten sonra yerine getirdiğini belirterek “Halkımız için vaat ettiğimiz işlerin hepsini yerine getirmenin dışında hiç söz vermediğimiz halde yaptığımız onlarca projemizde halkın isteği doğrultusunda gerçekleştirdik” dedi

Birlik Medya’nn seçim özel yanına katılan Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, programda yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HALKIN BAŞKANI OLACAĞIMA SÖZ VERMİŞTİM

Seçim çalışmalarına 10 gün önce başladıklarını ve her zaman vatandaşlar ile içe olduğunu belirten Başkan Köse “ Biz iki buçuk aydır seçim çalışması yapmıyoruz. Biz seçim çalışmalarına bir hafta, yaklaşık 10 gün önce başladık. Resmi kurumlara ziyaretlerimiz başladı. Biz aslında her zaman sahadaydık. Sokaklarda ve halkın içinde bir başkan olacağıma söz vermiştim. Bunu da yerine getirdiğimi düşünüyorum. Hava güzel olduğunda yürüyerek işine giden bir başkanım, bunu seçim çalışması olarak değerlendirmiyorum. Yolda gördüğüm vatandaşlarla sohbet etmek, esnaflara hal hatır sorarak geçmek benim tarzım. Zaten mevcut bir başkan olduğum için çalışmalarım aynı tempoda devam ediyor. Yeni dönem için neler yapacağımızın hazırlıklarını yapıyoruz”

KONSER VERMEK SOSYAL BELEDİYECİLİK OLARAK ALGILANMAMALI

Sosyal Belediyecilik kavramının sadece konser vermek gibi algılanmaması gerektiğini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse “ Kentin sosyal projelerinin daha halkla iç içe, devletçi bir yapıda hizmet verdiğini söyleyebiliriz. Tüm işlerini hazır yaptırmak yerine artık Safranbolu bütçesini doğru kullanarak, hem hizmet ederiz, hem üretiriz hem de örnek oluruz. Örneğin tarım, her kentin kendi topraklarını değerlendirerek, o bölgede ihtiyacını karşılaması gerektiğini gördük. Bir ürünün Antalya’dan buraya gelmesi, bunu sadece mazotla da sınırlandırmamak lazım. Ülkemiz de fiyat artışındaki dengesizliği yaşıyor. Beş yılda gelirler artmazken, giderlerde inanılmaz artış oldu. Tüm belediye personelimizin maaşı (memur ve şirket personeli) 1 milyon 900 lira iken, 22 milyon liraya çıktı. Peki, bizim gelirlerimizde artış oldu mu? Hayır. Ama giderler korkunç oldu. Mesela elektriğe ilk sene Karasu’dan su gelerek elektrik kullanıldığı için o dönemde 600-700 bin lira öderken, geçtiğimiz yaz elektriğe 2 milyon 500 lira ödedim. Gelirlerin artmaması hatta inşaat sektörü nedeniyle imar gelirlerimiz de üçte biri kadar düştü. Birçok işte öz kaynaklarımızı kullandık.

ÇÖP KONTEYNERLERİ DIŞINDA KREDİ BORCUM YOK

Safranbolu Belediyesinin son aldığı çöp konteynerleri dışında kredi borcunun olmadığını söyleyen Başkan Köse “Benim son aldığımız çöp konteynerleri dışında kredi borcum yok. Hiçbir yere borcumuz olmadığı gibi var olan kredileri ödemeye devam ediyorum. Her şey bu ülkede yolunda olsaydı, ekonomi yolunda olsaydı, alım gücümüz eskisi gibi olsaydı, ben bu beş yılda çıraklıkmış, kalfalıkmış demez bu yaptığımın üç mislini yapardım. Benim söz verip yapamadığım birkaç projem var. Bu da tamamen ekonominin olumsuzluğundan gerçekleşmedi. İhaleye çıkıyoruz ama ihaleyi alan yok”

TÜM VAATLERİ YERİNE GETİRDİK

Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren sürekli halkla, esnafla iç içe olduğunu belirten Başkan Köse “Halkımız için vaat ettiğimiz işlerin hepsini yerine getirmenin dışında hiç söz vermediğimiz halde yaptığımız onlarca projemizde halkın isteği doğrultusunda gerçekleştirdik. Ben beton dökmek istemiyorum. Ama aktif yaş alma merkezi gibi alanları mecburen kazandırmalıyız. Benim kapattığım her metre kare toprak o kadar çok değerli ki, içim acıyor. Gereksiz hiçbir inşaatı yapmaktan yana değilim. Daha fazla yeşil alanlarımız olsun istiyorum. İnsanlar hayır yapmak istiyor, projelerin farklı alanlarda yapmak için bu hayırsever insanlardan destek alıyoruz. Safranbolu’ya ihtiyaç duyduğu, yeni parklar kazandırıldı. O bölgedeki insanların sosyalleşebildikleri illa bir kafede oturmak yerine kendi yaptığı pastayı, çayı yiyip içebildiği bir park alanı oluşturduk. Bu konuda nasıl bir talep var anlatamam. Herkes kendi mahallesinde yeşil alanların oluşturulup, parkların açılmasını istiyor.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.. 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u konuk edecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Ligde çıktığı 34 karşılaşmada 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 mağlubiyet sonucunda 39 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u yenerek küme düşme potasından uzaklaşmak istiyor.

Samsun ekibinde sakatlığı bulunan Lubomir Satka ile kart cezalıları Moryke Fofana ve Landry Dimata, Trabzonspor maçında kadroda yer alamayacak.

Ligin ilk devresinde iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.