hilmi uluçınar
•çok güzelde barınağa kedi bırakıyoruz 1- 2 gün bakıp bir çöp bidonunun yanına bırakıyoruz dediler. mecburdum bıraktım ama hala vicdan azabı çekiyorum. kedi evi yapmakla olmuyor bu işler. barınaksa adam gibi olmalı.


Safranbolu Belediyesi, sahipsiz hayvanların yaşam alanı sokaklarda güven içinde yaşamaları için farkındalık oluşturmak adına birçok Mahalleye ‘’Kedi Evleri’’ konumlandırıyor.
Kış ayının gelmesi sebebiyle barınacak yeri olmayan sahipsiz sokak kedilerinin soğuktan korunmaları için uygulamaya koyulan çalışma hayvan severleri memnun ediyor. Safranbolu Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan uygulama, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer tarafından hayata geçirildi. Safranbolu Belediyesi tarafından kendi marangozhanesinde yapılan kedi evleri, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından Mahallere konumlandırılıyor.
Gelişmiş medeni toplumlar bütün canlıların bir birleriyle güven içinde çevreye zarar vermeden yaşadıkları toplumdur ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer sözlerine şöyle devam etti ‘’Bizim ne kadar yaşamaya hakkımız varsa doğadaki her canlının da o kadar hakkı var. Sokak hayvanlarının yaşam hakkına değer veriyoruz. İnsan sevgisi kadar, hayvan sevgisini de önemsiyoruz. Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ameliyathanemizde, müşahede odası, ısıtmalı barınaklara kadar en büyük ve kapsamlı merkezlerinden biri olan barınağımızda sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Barınak dışında da kentimizin birçok yerine konumlandırdığımız kedi ve kuş evleriyle de sokak hayvanlarının yaşam haklarını korumaya çalışıyoruz’’ dedi.
Sokak kedilerinin korunmasının yanı sıra Belediye ve hayvan sever vatandaşların verdikleri yiyeceklerin de ıslanmaması ve sıcak bir ortamda yiyebilmelerini sağlıyoruz diyen Ürkmezer, “Biz Belediye olarak imkanlarımız dahilinde sokak hayvanlarını korumaya çalışıyoruz , burada vatandaşımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre Mahallesine kedi evi isteyen vatandaşların Safranbolu Belediyesi Beyaz Masaya müracaat etmeleri gerekmektedir denildi.
Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.
hilmi uluçınar
•çok güzelde barınağa kedi bırakıyoruz 1- 2 gün bakıp bir çöp bidonunun yanına bırakıyoruz dediler. mecburdum bıraktım ama hala vicdan azabı çekiyorum. kedi evi yapmakla olmuyor bu işler. barınaksa adam gibi olmalı.