Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
14 Temmuz, 2024 13:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu CİTTASLOW Ulusal Komitesine adını yazdırdı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Cittaslow (Sakin Şehir) Olağanüstü Genel Kurul Türkiye Toplantısı'na katıldı. Başkan Köse'nin uzun süredir Avrupa turizmi çabalarının meyvelerini vermeye başladığı toplantı sonucunda Safranbolu Türkiye Ulusal Komitesine Başkan Köse öncülüğünde seçildi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Cittaslow (Sakin Şehir) Olağanüstü Genel Kurul Türkiye Toplantısı'na önemli bir katılım gerçekleştirdi. Toplantı, Türkiye'nin sakin şehirleri arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve sakin şehir kavramının yaygınlaşmasını desteklemek amacıyla düzenlendi. Başkan Köse'nin öncülüğünde Safranbolu, uzun bir süredir Avrupa turizmi ve nitelikli turizm çabalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Cittaslow (Sakin Şehir) Olağanüstü Genel Kurul Türkiye Toplantısı sonucunda Safranbolu, Türkiye Ulusal Komitesine Başkan Köse'nin öncülüğünde seçildi. Bu sıfat ile Safranbolu'nun sakin şehir hareketindeki etkin rolünü ve uluslararası alanda tanınırlığını artıracak. Cittaslow hareketi, hızlı yaşamın getirdiği stresi azaltmak, yerel kültürleri korumak ve sakin yaşamı teşvik etmek amacıyla kurulmuş bir uluslararası ağdır. Safranbolu'nun bu ağa dahil olması, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sakin yaşam tarzının önemli bir temsilcisi olarak uluslararası platformda daha fazla bilinirlik kazanmasını sağlayacak. Başkan Köse, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun Cittaslow ağına katılmasının, şehrin sürdürülebilir kalkınmasına ve turizm potansiyelinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, şehrin gelecekteki projelerinin ve sakin şehir ilkesine dayalı yenilikçi uygulamalarının da bu uluslararası platformda paylaşılacağını vurgulayarak nazik misafirperverlikleri için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e, Cittaslow Uluslararası ağı Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi Başkan Yardımcısı ve Gorowo Haweike Belediye Başkanı Jacek Kostka başta olmak üzere kongrede emeği geçen herkese teşekküerini iletti. Öte yandan Cittaslow Türkiye Ulusal Komitesinde Safranbolu ile birlikte yer alan Belediyeler Seferhisar, Perşembe, Yalvaç, Şarköy, Finike'den oluştu.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 17:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren 3 kardeş yakalandı

Samsun’da ehliyet imtihanına kopya düzeneğiyle giren genç ile kendisine dışarıdan dayanak sağlayan ağabeyleri gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Cürümlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları İlkadım ilçesindeki bir lisede düzenlenen motorlu taşıtlar sınavı öncesi A.P.’nin üst aramasını gerçekleştirdi. Yapılan aramada, 1 adet mikro casus kulaklık, 1 adet mikro yaka kamerası, 1 taşınabilir wifi aygıtı ve 1 bilgi transfer aygıtı ele geçirildi. Olayla irtibatlı olduğu belirlenen A.P.’ye dışardan takviye veren ağabeyleri E.P. ve H.P. de yakalanarak gözaltına alındı. Kardeşlerin tabiri doğrultusunda M.K. de gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K. savcı tarafından hür bırakılırken, 3 kardeş ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.