Bartın’da Aile Yılı nedeniyle düzenlenen aktifliğe katılan Deniz ve Garnizon Kumandanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Vali Nurtaç Arslan’ın övdüğü Kollayıcı aile uygulamasına emekli olduktan sonra başvurabileceğini söz etti.
Bartın’da aile yılı nedeniyle Yukarıçarşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleşen yürüyüşe Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Deniz ve Garnizon Kumandanı Dz. Kd.Alb. Erkan Şahin, kamu kurumlarının müdürleri, polis ve askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün akabinde konuşan Vali Nurtaç Arslan, ailenin değerine dikkat çekti.
Koruyucu aile uygulamasına ilgi
Konuşmanın akabinde ise Vali Arslan ve beraberindekiler stantta dağıtılan hami aile uygulaması ve kaideleri hakkında bilgilerin yer aldığı broşürlerini inceledi. Kollayıcı ailelerin kuralları konusunda bilgi alan Vali Arslan, uygulamayı ise, "Çok hoş bir uygulama. Manevi hazzı yüksek bir uygulama" diyerek övdü. Yanında bulunan Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin ise "Emekli olunca değerlendirebilirim" dedi. Gazetecilerin "Kaç çocuk için müracaatta bulunacaksınız" sorusu üzerine ise gülüşmeler yaşanırken, Şahin, "Bir kızım, bir oğlum var. O da üçüncü evladımız olur" diye konuştu.
Aile temalı fotoğraf müsabakasında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı standın gezilmesinin akabinde program sona erdi. sergilendi