Dünya Miras Kenti Safranbolu'da, tarihi ve kültürel mirasıyla ön plana çıkan bir toplantı gerçekleştirildi.
Safranbolu Kent Konseyi, 2025 yılı 1. Olağan Genel Kurulu’nu düzenleyerek önemli projeleri ve gelecek hedeflerini katılımcılarla paylaştı.
Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Altuntepe, kurum müdürleri, dernek ve sivil toplum kuruluşu başkanları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Toplantıda, Safranbolu’nun tarihi kimliğini koruyarak sürdürülebilir kalkınmasını destekleyecek projeler ele alındı. Katılımcı yönetim anlayışının önemine vurgu yapan Kent Konseyi Başkanı Nuray Türker, kentin kültürel mirasını yaşatmaya yönelik çalışmaların yanı sıra, engelli meclisi ve kadın meclisi gibi projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.
Genel Kurulda, turizm işletmelerinin yola taşan kısımlarının sonlandırılması, trafiği rahatlatacak projelerin çizilmesi ve afet olaylarında gerekli tedbirlerin alınması gibi önerilerin yanı sıra, katılımcı yönetim anlayışının güçlendirilmesine yönelik adımların atılacağı ifade edildi.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, yaptığı konuşmada, "Safranbolu'nun sorunlarını konuşmak yerine, bu sorunları hayata geçirip çözmek önemli. Kent Konseyi'nin yeni yönetimi ile birlikte bunu başarabileceğimize inanıyorum. Safranbolu halkının ihtiyaçlarını tespit ederek, bu konulara yönelik çözümler ve projeler üreten bir Kent Konseyi görmekten mutluluk duyuyorum. Kişisel çıkarları bir kenara bırakarak, sadece Safranbolu odaklı düşünmemiz gerekiyor. Safranbolu, bir miras kenti ama biz miras yedi değiliz. Önceliğimiz, Safranbolu'yu korumak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır." şeklinde konuştu.
Kent Konseyi'nin değerli yönetim kuruluna da teşekkür eden Köse, toplantının Safranbolu için yeni projelerin ve iş birliklerinin başlangıcı olmasını umduğunu belirtti.
Mehmet Eyripala
•Trafik deyince aklıma bir soru takıldı. Safranbolu’da ve TR’nin nüfus yoğunluğu olan yörelerde trafik kuralları var mı? Trafik kurallarını ihlak etmek, nüfus yoğunluğunun önüne geçmiş. Bir yerde yoğunluk varsa, trafiğin de yavaşlaması gerekir. TR’de bunu görmek nerdeyse imkansız. Bir yolda kuyruk varsa, arkadan gelen sollayarak öne geçmeyi dener. Trfk polisi önce kuralları halka tanıtmak ve uygulamakla sorumludur. Saygılarımla