Safranbolu’da Turizm Haftasına özel yöresel lezzet

Safranbolu’da Turizm Haftasına özel yöresel lezzet

Yayın: 21.04.2024 14:58
Paylaş:
A+ A-

Ülke genelinde 48’ncisi kutlanan 15-22 Nisan “Turizm Haftası” kapsamında UNESCO Dünya Miras Kenti unvanıyla öne çıkan Safranbolu’da Safranlı tatlılar yapıldı ve halka dağıtıldı.

Safranbolu’nun tarihi çarşısı, Turizm Haftası’nı kutlama coşkusuna ev sahipliği yaptı. Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, bu özel haftayı bol kazanç ve bereket temennileriyle kutladı.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Kazdağlıoğlu Meydanı’nda bulunan İmren Lokumları‘nda kaynatılan Lokum ve Zerde kazanları, geleneksel bir görüntü oluştururken, Vali Mustafa Yavuz ve protokol üyeleri tatlı kazanlarına Safran Şurubu dökerek etkinliğe renk kattılar.

Ziyaretçilere yapılan ikramlarla Vali Mustafa Yavuz ve protokol üyeleri, Safranbolu’nun lezzetlerini ve kültürünü misafirlerle buluşturmanın keyfini yaşadılar. Lokum ve zerde ikramlarıyla etkinlik sona ererken, ziyaretçiler de bu özel anı Safranbolu’nun tarihi çarşısında yaşamanın mutluluğunu tattılar. Safranlı lokumlarıyla ve zerdeleriyle kentimizin tanınan markaları İmren, Lati ve Safrantat gibi üreticilerin birlikte gerçekleştirdiği etkinlik göz doldurdu.

Turizm Haftası’nın gelenekselleşen tatlı ikramları, Safranbolu’nun tarihi çarşısında katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Safranbolu, tarihin ve kültürün yanı sıra yerel gastronomisiyle de yerli ve yabancı turistlere kapılarını sonuna kadar açmaya devam ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te apartman boşluğunda mahsur kalan 5 kedi kurtarıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde apartmanın havalandırma boşluğunda mahsur kalan kedi ve 4 yavrusu kurtarıldı.

Esentepe Mahallesi Sunduk Caddesi'ndeki bir apartmanın bodrum katındaki havalandırma boşluğunda anne kedi ile 4 yavrusunun mahsur kaldığını fark eden vatandaşlar, hayvanları kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştı.

Sonuç alamayan apartman sakinleri, itfaiyeden yardım istedi.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, havalandırma boşluğundaki anne kedi ve 4 yavrusunu bulunduğu yerden çıkardı.

Kediler, kontrollerin ardından doğal yaşam ortamına bırakıldı.