Safranbolu’nda Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Safranbolu’nda Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Yayın: 28.06.2024 15:49
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK – Safranbolu ilçesinde yapılan kanalizasyon çalışmaları zor şartlarda gerçekleştirildi.

Yemeniciler Arastası üst girişinden Arasta Arkası Sokağa ulaşan aksta, kurban bayramında pis kokular yükseldi. Ardından vatandaşlar bu olumsuz durumu Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bildirdi. Bayramdan sonra başlatılan alt yapı çalışmaları tamamlandı. Ancak tıkanmanın olduğu noktayı bulmakta zorlanan ekipler, gece gündüz mesai yaparak, kanalizasyon borularını değiştirerek, çarşının kokusunu temizledi.

United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)’un Türkiye’deki dünya miras listesindeki kentler arasında yer alan Safranbolu’nun tarihi sokaklarında yapılan alt yapı çalışmalarının üzeri mıcırla ve toprakla kapatıldı. Kanalizasyon hatlarının ve rögarların tıkanmasındaki en önemli nedenler ıslak mendiller, petler, naylon poşetler ve temizlik bezleri olduğu biliniyor. Ancak bu konuda alınacak tedbirlerin içerisinde vatandaşların bilinçlendirilmenin de önemi bir kez daha gözler önüne seriliyor. Tarihi kentin tamamlanan kazı alanı içerisinden çıkarılanlar, hem çevresel hem de estetik açıdan hoş görüntüler içermediği için haberde yer almadı. Ancak, tarihi çarşı esnafları kurban bayramından itibaren etrafa yayılan pis kokuların ortadan kalkmasından dolayı memnuniyet duyduğu öğrenildi. Kazı için özel bir kepçe getiren ekipler, tarihi sokağa ve evlere zarar vermeden yürütülen çalışmayı hassasiyetle tamamladı. Çarşı sakinleri, şimdi toprak dökülen alanın üzerinin orijinaline uygun olarak kapatılmasının önemine işaret ederek, bu gibi alt yapı çalışmalarının turizm faaliyetlerini olumsuz etkilediğini de ifade etti.

Öte yandan, mecburi olarak alt yapı ekipleri tarafından düzenlenen çalışmalar kısa süreli rahatsızlıklara yol açsa da, uzun vadede kente büyük faydalar sağlayacağı hatırlatıldı. Safranbolu’nun tarihi mirasının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan bu tür altyapı çalışmaları ancak büyük bir tıkanma yaşandığında gerçekleştiriliyor. Tarihi Çarşı’nın eskiyen alt yapı boru hattının turizm sezonlarına göre planlanması, sorunların kök nedenlerine inilmesi, oluşabilecek tehlikelerin önüne zamanında geçilebilmesi büyük önem taşıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te şarampole devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.07.2024 16:30
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde şarampole devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı.

Y.A. idaresindeki 06 EAT 192 plakalı otomobil, Bostanbükü köyü Su Deposu Sokak'ta kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi.

Kazada sürücü ile yanındaki D.A. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.