blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı

Sakarya ve Düzce’de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

blank

SAKARYA (AA) - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Sakarya ve Düzce'de yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Kent merkezindeki Şerefiye Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi üyeleri, sloganlar atarak tarihi Orhan Camisi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan AGD Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın, 8 ayı aşkın bir süredir Gazze'de soykırımda bulunan İsrail rejiminin dün gece yeni bir caniliğe imza attığını ve Refah'ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit ettiğini söyledi.

Aydın, İsrail'in insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırının sözün bittiği yer olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde, yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan siyonistlerin anlayacağı tek dilin silah olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almaya çalışmıştır. Filistin direnişinin geçtiğimiz günlerde onlarca İsrail askerini esir almasıyla Gazze’de yeni bir darbe alan siyonistlere karşı artık söz bitmiştir. İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki o da siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir."

Grup, duanın ardından dağıldı.

- Düzce

Düzce Cedidiye Meydanı'nda Anadolu Gençlik Derneği ve Yedi Hilal Derneğinin öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar attı.

Burada iki derneğin ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında İsrail'in, Gazze'nin ardından Refah kentinde Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırı protesto edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 18:42 tarihinde yayınlandı

Kanserden ölen Kaplancan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden,aynı vakitte Alaplı TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan’nın yeğeni olan 27 yaşındaki ismet Kaplancan son seyahatine uğurlandı.
Zonguldak’ın Alaplı İlçesi TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan’nın yeğeni, Kaplancan Orman Eserleri Sahiplerinden Ahmet Kaplancan’ın oğlu, İsmet Kaplancan (27) akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara’da tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İsmet Kaplancan’nın cenazesi Alaplı Merkez Cami’nde öğlen namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında defnedilmek üzere Osmanlı Köyü Çandırlı Mahallesinde defin edildi. Gerçekleştirilen cenaze merasimine Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ile Cenazeye çok sayıda sevenleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin