Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
30 Ağustos, 2022 10:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sambo Erkek Milli Takımı, Karabük’te kamp yapacak

Türkiye'de eğitim gören üniversite öğrencilerinden oluşan Sambo Erkek Milli Takımı, 1 Eylül'de Karabük'te 17 gün sürecek kampa girecek. Antrenör Khayal Abdullayev, AA muhabirine, Dünya Üniversiteler Combat (Dövüş Sporları) Kupası'nın 20-30 Eylül'de Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunca Samsun'da yapılacağını anımsattı. Wushu, sambo, muaythai, boks ve karate olmak üzere 6 branşta düzenlenecek şampiyona için Sambo Erkek Milli Takımı'nın Karabük'te kamp yapacağını aktaran Abdullayev, "Kampımız 1 Eylül'de başlayacak ve 17 gün sürecek. Şampiyonaya yaklaşık 40 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu katılması bekleniyor. Şampiyonada sporcularımız bayrağımızı dalgalandırmak için ter dökecek. Karabük Üniversitesinden 3 sporcunun da katılacağı şampiyonada, Türkiye'nin farklı üniversitelerinde eğitim gören sporcular Karabük'e gelecek." dedi. Abdullayev, Türk milli takımı olarak Sambo'da ne kadar başarılı olduklarını Samsun'da düzenlenecek organizasyonda en iyi şekilde yansıtacaklarını vurgulayarak, "Bizler Türk milli takımımızın bayrağını her zaman yukarılara taşımak için mücadele vereceğiz. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için büyük gayret göstereceğiz." diye konuştu. (AA)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 11:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde insansız hava araçları konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta insansız hava araçlarının dallardaki ehemmiyeti anlatıldı.
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık Kulübü tarafından "İnsansız Hava Araçlarının Kullanım Alanları" bahisli AVI-X konferansı düzenlendi. Konferansa Skyview Eğitim Koordinatörü Emre Salı ve grubu katıldı. Konferans, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur’un açılış konuşması ile başladı.
İnsansız hava araçlarının çeşitli bölümlerdeki değerine değinen Prof. Dr. Kanbur, "TÜBİTAK 2209 üniversite öğrencileri araştırma projelerini destekleme programı kapsamında kabul edilen projelerle Havacılık İdare Kısmı olarak Türkiye’de birinci olduğumuzu belirtmek isterim. Bu kapsamda öğrencilerimizi ve proje danışmanı hocalarımızı tebrik ederim. Bu muvaffakiyetin artarak sürdürülebilmesi en büyük amaçlarımızdandır. Öbür taraftan düzenlediğimiz konferansımızın konusu olan insansız hava araçları dünyada ve ülkemizde süratle gelişmekte ve kullanım alanları artmaktadır. Savunmadan güvenliğe, ziraî kullanımdan lojistiğe, haritalamadan arama-kurtarma faaliyetlerine, trafik müşahededen yangın söndürme ve fotoğraflamaya kadar birçok alanda İHA’lar kullanılmaktadır. Bilhassa savunma alanında ülkemiz kendi İHA’sını üreten ve satan pozisyona gelmiştir. Bu durum yerli ve ulusal duruşumuzun ne derece kıymetli olduğunu ve ülkemizin dışa bağımlılığını azalttığının bir örneğidir. Bizde öğrencilerimizi bu alanda yetiştiriyor olmaktan ve ürettikleri projelerle Türk havacılığının gelişimine katkı sağlamalarından memnunluk ve gurur duyuyoruz" dedi.
Kanbur’un konuşmasının akabinde, 2024/1 TÜBİTAK 2209-A/B üniversite öğrencileri araştırma projelerini destekleme programı kapsamında kabul edilen 15 projede vazife alan 38 öğrenciye proje danışmanları tarafından muvaffakiyet evrakları takdim edildi. Akabinde Emre Salı tarafından İnsansız hava araçları ile ayrıntılı bilgiler verildi. İHA’ların bilhassa tarım dalında ilaçlama, tohumlama ve gübreleme teknikleri üzerinde duruldu. Konuşmanın gerisinde Prof. Dr. Kanbur, Salı’ya günün anısına plaket takdim etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.