Samsun’da Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Düzenlenen törende farklı kurumların yaptığı gösteriler alkış toplarken, törende konuşan Vali Orhan Tavl

İHİhlas Haber Ajansı31 Ekim 2026, 06:371 dk okuma
Samsun’da Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı
Samsun'da Cumhuriyet'in 103. yılı coşkuyla kutlandı · Foto: İHA

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Samsun Valiliği'nde tebriklerin kabulünün ardından Kurtuluş Yolu'nda tören düzenlendi. Vali Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fethi Oltulu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Vali Orhan Tavlı törende yaptığı konuşmada, Malazgirt'ten Çanakkale'ye ve İstiklal Harbine kadar milleti zafere taşıyan ruhun bugün de aynı kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak, "Cumhuriyetimize hayat veren ruh bugün de dimdik ayaktadır" dedi.

Etkinlikler çerçevesinde öğrenciler şiirler okudu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konser verdi. Halk oyunları gösterileri ve Jandarma Kavak Komando Bölüğü'nün sunduğu performansların ardından tören geçişiyle kutlamalar sona erdi.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam