blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı

Samsung, WindFree klimaların siyah rengini satışa çıkardı

İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics, WindFree Premium klima modelinde siyah renk seçeneğini tüketicilere sundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung'un WindFree klimaları "Rüzgarsız Serinlik" teknolojisini kullanıcılarla buluşturuyor.

Siyah rengi tercih eden tüketicilere yönelik alternatif renk seçeneğiyle satışa çıkarılan klima, gelişmiş yapay zeka soğutma özelliklerine ek olarak tüketicilere enerji tasarrufu konusunda da destek oluyor.

WindFree Premium Black Klima modeli, havayı mikro hava deliğinden yumuşak ve sessizce dağıtarak durgun hava ortamı oluşturan WindFree teknolojisi sayesinde doğrudan rüzgarı engelleyerek otomatik optimize edilmiş serinlik sunuyor.

Samsung WindFre Premium Black Klima, SmartThings uygulamasıyla mobil cihazlar üzerinden de kontrol edilebiliyor ve izlenebiliyor.

Klima, WindFree modunda çalışırken, "Hızlı Soğutma" moduna kıyasla yüzde 77'ye kadar daha az enerji tüketiyor.

WindFree Premium Black, yaz aylarında artan sıcaklıklarda konforlu serinlik, gelişmiş bağlantı özellikleri, enerji tasarrufu imkanı veriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Haziran, 2025 16:46 tarihinde yayınlandı

Safranbolu’da Organik Dönüşüm Hız Kazanıyor: Kompostla Toprağa Hayat, Doğaya Nefes!

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile Safranbolu Belediyesi iş birliğinde yürütülen “Organik Döngü Hareketi” kapsamında Perşembe Pazarı’ndan toplanan organik atıklarla bokashi ve sıcak kompost üretimi yapılarak hem toprağın besin değeri artırılıyor hem de karbon ayak izi azaltılıyor. Projeyle birlikte, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde vatandaşlara yönelik ücretsiz “Kompost Yapım Eğitimi” gerçekleştirildi. Programa Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de katıldı.

Eğitimler, 2017 yılında Ankara merkezli kurulan Sürdürülebilir Kalkınma Derneği üyeleri Meryem Kavilci ve İpek Büyü tarafından verildi.

Meryem Kavilci, organik atıkların doğru yöntemlerle işlenerek kısa sürede toprağa geri kazandırılabileceğini vurgularken, kompostun çevresel sürdürülebilirlik açısından kritik bir rol oynadığını belirtti.
İpek Büyü ise bokashi yöntemiyle evsel atıkların bile değerlendirilerek toprağa yararlı hale getirilebileceğini ifade ederek, “Herkes küçük bir dönüşümle büyük bir değişime katkı sunabilir,” dedi.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ise yaptığı açıklamada, önceki yıllarda Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse öncülüğünde kompost çalışmalarının başlatıldığını hatırlattı. Uslu, bu çalışmalar sayesinde gübre satın almak yerine organik atıkların dönüştürülerek değerlendirilmesinin sağlandığını, böylece belediyenin tasarruf ettiğini vurguladı. Ayrıca, kompost eğitimleriyle Safranbolu halkında çevresel farkındalık oluşturulmasının ve organik dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Projeyle birlikte, Safranbolu’da sürdürülebilir tarım uygulamaları yaygınlaşırken, doğaya zarar vermeyen çözümlerle gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakılması amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin