Samsunsporlu taraftarlardan Galatasaray maçına yoğun ilgi
SAMSUN (İHA) – Avrupa kupalarına iştirak gayreti veren Samsunspor’da 20 yıldır Galatasaray galibiyetine hasret kalan taraftarlar, maçın biletlerine ağır ilgi gösterdi.
Trendyol Üstün Lig’in 31. haftasında Galatasaray ile Samsunspor, 11 Nisan Cuma günü saat 20.00’de 19 Mayıs Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Çabanın biletleri bugün öğlen saatlerine yakın satışa çıktı. Galatasaray’a karşı son iç saha galibiyetini 26 Şubat 2005’te alan Samsunspor’da taraftarlar, uğraşın biletlerine ağır ilgi gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren bilet satış noktalarında kuyruk oluşturan kırmızı-beyazlı taraftarlar, müsabakaya bilet bulmak için adeta birbirleriyle yarıştı.
Kadın, öğrenci ve engellilere tüm tribünlerde yüzde 20 indirim uygulanırken, indirimli biletlerin taşınabilir uygulamadan ve internet üzerinden alınamaması, yalnızca bilet satış noktalarından temin edilmesi nedeniyle Meydan AVM’deki bilet satış noktasında kuyruk oluştu. İndirimli bilet almak isteyenlerin yanı sıra uygulamasında eza yaşayanlar ve Passolig kartı çıkarmak isteyenler de kuyruktaki yerini aldı.
En değerli bilet 3 bin 500 TL, en ucuzu ise 500 TL
Biletler, VIP ve A Batı Alt Tribünü 3 bin 500 TL, Batı Alt-üst 1 Tribünü 2 bin 500 TL, Batı Alt-Üst 2 Tribünü bin 500 TL, Doğu Alt-Üst Tribünü bin 200 TL, Kale Gerisi 500 TL ve Konuk Tribünü ise 650 TL’den satışa sunuldu. Birinci gün prestijiyle satışa çıkarılan 33 bin küsur biletten 20 bine yakınının tükendiği belirtildi.
KARABÜK’de herkesin kolayca ulaşıp hizmet alabileceği bir Hayvan Hastanesi kuruluyor…
***
Karabük Belediyesi bünyesinde bir veterinerlik hizmeti var ama çok kötü şartlarda hizmet veren bir yerdi.
BARINAKLARDA küçük operasyonların yapılabildiği klinik bölümleri hizmet veriyorsa da, kapasiteleri çok küçük; sahipli hayvanlar için beklenen hizmeti vermiyordu.
***
MADEM sokak canlarıyla bir arada yaşıyoruz..
Onların da insanlarınki gibi tam teşekküllü bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi olmalıydı.
***
Sayın Özkan ÇETİNKAYA; Karabük’ün bu sorununa da el atarak Karabük’e
HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON Merkezi'ni kuruyor.
Bu çalışma hayvanseverleri çok sevindirdi.
SON yıllarda sokak hayvanlarını sahiplenenlerin ya da sokakta, bahçede, sağda solda sevip karınlarını doyuran vicdanlı vatandaş sayısı giderek artıyor olması…
Bu sorumluluğu gönüllü olarak yüklenirlerken, hayli masraf yapıyorlar.
Bir hayvanın sorumluluğunu üstlenmek, sahiplenmek, bakımıyla, yiyeceğiyle, barınmasıyla falan her şeyini yüklenmek hayli maliyetli iş.
Mama fiyatları çıldırmış durumda.
Veterinerlik işleri hiç sormayın!
Kısırlaştırma yapılacak meselâ; soruyoruz “ne kadar?”
Yedi bin isteyen var, “sen tanıdıksın, bu da cins bir hayvan değil, sokak köpeği türü.. Beş bine hallederiz” diyen…
Kanser hastası iki köpeğimizin tedavisi için otuz bin lira civarında bir rakam telaffuz edildi daha geçen gün.
Sokak canları için ücretsiz, sahipli canlar için makul ve mantıklı tedavi rakamlarıyla vatandaşı zorlamayan bir hizmet politikası eşliğinde yapılırsa çok daha iyi olacağını söylüyor vatandaş…
İşte bu yüzden, Karabük Belediyesinin ve Özkan Çetinkaya’nın bu çalışmasını takdire şayan buluyoruz diye beyanatlar veriliyor.
***
Çalışması yapılan HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’nin faaliyet alanları ve projenin neler kapsadığını sizlere yazıyoruz.
***
Bin hayvan kapasiteli olarak planlanan tesis, toplam 13 Bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.
Merkez; Tedavi, rehabilitasyon, bakım ve sosyal etkileşim alanlarıyla yalnızca geçici barınma değil, hayvanların tüm yaşam ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Proje bünyesinde 1.910 metrekarelik köpek parkuru, serbest gezinti alanları, çevre dostu peyzaj düzenlemeleri ve ziyaretçilere yönelik otopark alanı yer alıyor.
Ayrıca merkezde, veterinerlik hizmetlerinin sunulacağı tam donanımlı bir sağlık altyapısı da kuruluyor. Bu yönüyle proje, fiziksel bir tesisin ötesinde, sürdürülebilir bir hayvan refahı modeli sunmayı hedefliyor.
Karabük’te inşası süren Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin en kapsamlı ve donanımlı hayvan bakım tesislerinden birinin hizmete açılması hedefleniyor.
***
Bir de hayvan mezarlığı konusu var.
Ölen hayvanı ne yapıyorlar?
Çöp konteynerine atıyorlar. Şehir çöplüğüne gidiyor hayvanın ölüsü.
Kırsaldaysanız, uygun bir çukur kazıp gömebiliyorsunuz belki..
Şehirde yaşayanlar için büyük sorun.
Yaşlılık ve hastalık nedeniyle ölen canların gömülebileceği bir mezarlık alanı oluşturmak o kadar zor olmasa gerek.