Anadolu Ajansı tarafından
15 Kasım, 2023 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Schneider Electric, yeni nesil ağ geçidi EcoStruxure Panel Server’ı geliştirdi

İSTANBUL (AA) - Schneider Electric tarafından geliştirilen EcoStruxure Panel Server, 3 farklı modele sahip iken, kolay devreye alma, sade veri toplama, veri analitiği ve uçtan uca siber güvenlik özellikleriyle öne çıkıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Schneider Electric, yeni nesil ağ geçidi EcoStruxure Panel Server'ı sektöre sundu.

EcoStruxure Power sistemi veya Nesnelerin İnterneti'ne (IoT) bağlı bir güç ağının merkezinde yer alacak şekilde tasarlanan Panel Server, birden fazla sağlayıcının cihazlarıyla entegre olabiliyor.

Böylece, veri toplama süreci ve analitikleri sadeleştirerek operasyonlara gelişmiş bir güç ağı, operasyonel süreklilik ve siber güvenlik avantajları sağlıyor.

"Hepsi bir arada" ağ geçidi, müşteri ihtiyaçlarına daha iyi yanıt sunmak üzere modüler tasarıma sahip, her biri birden fazla edge kontrolüne veya bulut uygulamasına bağlanabilen üç model sunuyor: entry (giriş), universal (evrensel) ve advanced (gelişmiş).

Açıklamada görüşlerine yer verilen EcoStruxure Panel Server Hizmetleri Yöneticisi Jean-Francois Rolland, bu serinin yeni nesil teknolojilerin ihtiyaç duyduğu bağlantı, iletişim ve güvenlik için geliştirildiğini belirtti.

Rolland, dijital dönüşümün cihazdan cihaza veya cihazdan buluta iletişim ihtiyacını artırdığını kaydederek, "Panel Server, bu ihtiyaca yanıt sunarak kullanıcıların ve hizmet sağlayıcıların ISO 50001, 50002, 50006 gibi sertifikalı enerji yönetimi teknolojilerinin yanı sıra güvenliği destekleyen siber güvenlik standardı IEC 62443 ile elektrik sistemlerini izlemelerine, çalıştırmalarına ve bakımlarını yapmalarına olanak sağlıyor. 2030'a gelindiğinde küresel güç ağlarındaki ağa bağlı, dijitalleştirilmiş cihazların sayısı milyarları bulacak. Herhangi bir işletmede dağıtım panellerinin tamamen ağa bağlı olması ve verileri yalnızca bulutla değil diğer sistemlerle de paylaşabilmesi gerekecek. Bu, dijital ağ geçidine yapılan yatırımın artık iş stratejisinde önemli bir unsur olduğu anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

- EcoStruxure Panel Server'ın öne çıkan özellikleri

EcoStruxure Panel Server, bağlı panelin tamamını otomatik olarak keşfeden, yapılandıran, test eden ve önleyici bakımı destekleyen tek bir araç olan EcoStruxure Power Commission kolay devreye alma özelliğine sahip.

Ayrıca, gerçek zamanlı ve geçmiş (yalnızca advanced/gelişmiş model) verileri kullanarak güç ağı enerjisine ve operasyon verimliliğine ilişkin eksiksiz, doğru ve ilgi çekici görünümler için gömülü web sayfaları sunma olanağı sağlıyor.

Yeni nesil ağ geçidinin bir diğer özelliği de elektriksel verilere tam erişim için Modbus TCP üzerinden Power Monitoring Expert, Power Operation, Facility Expert veya üçüncü taraf BMS sistemlerine edge kontrol yazılımı bağlantısı sunuyor.

Dijital tabanlı içgörüleri ve uzmanlıkları için EcoXpert'ler ve danışmanlık sunan platformlara özel yeni hizmet fırsatları sağlayan EcoStruxure Panel Server, kablosuz ve/veya Modbus RS485 ile Modbus TCP platformuna sahip çoklu, eşzamanlı edge kontrol veya bulut uygulamalarına bağlanabilen hepsi bir arada ağ geçidi cihazı yoğunlaştırıcısına da sahip.

Ürün yaşam döngüsü boyunca IEC 62443-4-1 gereksinimleri ile uyumlu gelişmiş siber güvenlik tasarımına sahip Panel Server, ayrıca IEC 62443 (SL1) sertifikasyonu için planlanmıştır ve kullanıcıların siber güvenlik politikalarını tanımlamalarına yardımcı olmak amacıyla Cybersecurity Admin Expert aracıyla uyumlu.

EcoStruxure Panel Server, elektrik arızası nedeniyle planlanmamış kesinti sürelerini, enerji kullanımını, enerji maliyetlerini ve elektrik yangını risklerini azaltma yeteneğiyle bugünün ve yarının enerji zorluklarıyla başarılı bir şekilde yüzleşmek için gerekli araçları sağlıyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.