Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
21 Temmuz, 2023 16:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şenay Grup Medisa Mobilya Fabrikasının Temelleri Atıldı

Şenay Mobilya olarak ilimizde faaliyet gösteren Şenay Grup firmasının Karabük Organize Sanayi Bölgesinde 60 Dönüm arazi üzerinde kurdukları ve tamamlandığında 500 kişinin istihdam edileceği Medisa Mobilya Fabrikasının Temelleri düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, TSO Başkanı Fatih Çapraz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, Şenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Şenay, Medisa Mobilya çalışanları ve davetliler katıldı. Protokol konuşmaları ve duanın ardından Medisa Mobilya Fabrikasının temeline ilk harcın dökülmesi için Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve protokol üyeleri ile birlikte butona basan Vali Fuat Gürel, ilimiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacak olan Medisa Mobilya Fabrikasının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, Şenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Şenay ve çalışanlarına kolaylıklar diledi.(Haber Merkezi) blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 17:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Öğr. Gör. Eroğlu: “Dezenformasyon artık ulusal güvenlik meselesidir”

Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun artık ulusal güvenlik sorunu olduğunu tabir etti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun bir zihin manipülasyonu aracı olduğunu ve çağın en sinsi tehditlerinden biri olduğunu belirtti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital şiddetin bir çeşidi olarak dezenformasyonun bireyleri, kurumları ve hatta devletleri nasıl etkilediğini ayrıntılı bir halde kıymetlendirdi.
Eroğlu, dezenformasyonun kasıtlı olarak yayılan aldatıcı bilgilerle kamuoyunu yönlendirme emeli taşıdığını belirterek, bu kavramın günümüzde dijital şiddetin bir tipi hâline geldiğini söyledi.
Birbirine söz olarak benzeyen kavramların manalarının farklı olduğunu belirten Eroğlu, "Dezenformasyon, mezenformasyon ve malenformasyon kavramları sıklıkla birbirine karıştırılsa da her birinin farklı manalar taşıdığını söz eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Mezenformasyon makûs niyet olmadan yapılan yanlış bilgi paylaşımıdır. Malenformasyon ise gerçek bilginin, kamuoyunu yanıltmak hedefiyle fikrinden koparılarak sunulmasıdır" dedi.
Yapılan araştırmalara nazaran palavra haberlerin, gerçek içeriklere kıyasla altı kat daha süratli yayıldığını vurgulayan Eroğlu, bunun nedeninin bireylerin bilgiye kolay erişme isteğiyle doğrulama zahmetinden kaçınmaları olduğunu söyledi.
"Dijital medya çalışanları da basın mensubu statüsüne alındı"
Dijitalleşmenin medya üzerindeki tesirlerine de değinen Özçağlar, artık haberlerin büyük oranda dijital ortamda üretildiğini ve yayıldığını, bu durumun ise basın mensuplarına daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti. Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen 7418 Sayılı "Basın Kanunu İle Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’un da bu süreçte kıymetli bir yasal düzenleme olduğuna dikkat çeken Özçağlar, internet haberciliğinin "süreli yayın" olarak kabul edilmesinin akabinde dijital medya çalışanlarının da basın mensubu statüsüne alındığını söyledi.
Dezenformasyonla uğraşta bireylerin de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, dijital içeriklerin süratle silinebildiğine dikkat çekerek, "Ekran imgesi almak ve Noterler Birliğinin e-Tespit sistemi üzere araçlar, palavra haberlere karşı kanıt oluşturmak açısından büyük ehemmiyet taşıyor." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.