Şifayı Özel MEDİKAR Hastanesi’nde Buldu

Şifayı Özel MEDİKAR Hastanesi’nde Buldu

Yayın: 11.09.2020 23:18
Paylaş:
A+ A-

Zonguldak’ta yaşayan Neriman Hanım yaklaşık 3,5 yıldır şiddetli öksürük, yutma güçlüğü şikâyetleri ile muayene olduğu dış merkezde bu şikâyetlerin guatra bağlı olduğu düşünülerek opere edilmiş. Fakat hastanın şikâyetlerinde herhangi bir düzelme meydana gelmemiş.
Yapılan ileri tetkiklerde Neriman hanımın sağ kola gelen Atar Damarın normal yerinden çıkmadığı sol taraftan yemek ve nefes borusunun arkasından geçtiğini ve yemek borusuna şiddetli bası yaptığı tespit edilmiş ve cerrahi önerilmiş. Hasta operasyon için daha önce yakınlarından hakkında bilgi sahibi olduğu hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahi Polikliniğine başvurdu.
Gerekli hazırlıları takiben operasyona alındı. Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahi şefi Doç.Dr.Caner ARSLAN “operasyonda bası yapan damar kısmını çıkararak hastanın yemek borusunu rahatlattık. Bu damara kalp zarını açarak Ana Atar Damardan (Asendan Aorta)yeni bir bypass yaptık.
Ameliyatın akabinde hastanın tüm şikâyetleri dramatik bir şekilde tamamen ortadan kalktı. Hastamız normal şekilde yiyip içmeye başladı ”dedi.
Hastanın eşi ve kızı yaklaşık 3,5 yıldır hastamız boğulacak şekilde öksürerek yaşıyordu. Yattığı zaman boğulacak korkusuyla uyuyamıyorduk. Çok şükür artık rahatladık Doç.Dr. Caner ARSLAN ve ekibine çok teşekkür ederiz. İyi ki Medikar Hastanesi ve Caner ARSLAN var. ”dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkentte, “Rize Tanıtım Günleri” yarın başlıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Başkentte Rize Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği “Rize Tanıtım Günleri” yarın başlayacak.

Federasyon Genel Başkanı Muammer Bostan, Rize Valiliği himayesinde Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Tanıtım günlerinde Rize'nin en ünlü markalarının bulunacağını belirten Bostan, etkinliğe Rize'den gelenler dışında hiçbir esnafın katılmayacağını anlattı.

Çay yetiştirilmesine ilişkin kanunun kabulünün 100. yılı dolayısıyla çayın ilk hasadının da tanıtım günlerinde yapılacağını ve açılışta kurdele yerine çay makasıyla çay kesileceğini ifade eden Bostan, tanıtım günlerinin, “Çayın 100. yılında Rize Başkentte” sloganıyla Ankara'da iz bırakılacağını söyledi.

Karadenizlilerin karakterinin, neşesinin ve heyecanının “Rize Tanıtım Günleri”ne yansıtılacağını vurgulayan Bostan, şöyle konuştu:

“Rize artık sadece yazları, salıncağın üzerine binip, bulutlar üzerinde fotoğraf çekilen yer değil, kayak yapılan bir yer, kış turizminin olduğu bir yer. Aynı zamanda 'Atığı getir, çayı götür' diye bir sloganımız var. Çünkü bizler Türkiye'nin ilk sıfır atık tanıtım günlerini gerçekleştiriyoruz. Burada çevreye duyarlılığımızla ilgili mesajlar vereceğiz.”

Bostan, “Rize Tanıtım Günleri”nin sadece yağ peynir satılan bir etkinlik olmayacağını, kentin kültürünü anlatan paneller de düzenleneceğini aktardı.

Tulumun, kemençenin ve horonun sabaha kadar devam edeceğini belirten Bostan, tanıtım günlerinde Selçuk Balcı, Hülya Polat, Koliba, Herem ve Volkan Arslan'ın da aralarında bulunduğu sanatçıların konser vereceğini ve 53 etkinlik düzenleneceğini dile getirdi.

Muammer Bostan, 5 Mayıs'a kadar devam edecek etkinliğe tüm başkentlileri davet etti.