Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
11 Eylül, 2024 16:26 tarihinde yayınlandı
0

Süper Lig Hakemleri Açıklandı

Süper Lig’de 5. hafta maçlarının hakemleri açıklandı.

15 Eylül Pazar günü yapılacak Trabzonspor-Beşiktaş mücadelesini Ali Şansalan yönetecek.

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında oynanacak karşılaşmaları yönetecek hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 15 Eylül Pazar günü oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş müsabakasında hakem Ali Şansalan görev alacak.

Ligin 5. haftasında yapılacak maçlarda düdük çalacak hakemler şunlar:

14 Eylül Cumartesi:

17.00 Net Global Sivasspor-Gaziantep FK: Muhammet Ali Metoğlu

17.00 Samsunspor-TÜMOSAN Konyaspor: Oğuzhan Çakır

20.00 Sipay Bodrum FK-RAMS Başakşehir: Zorbay Küçük

20.00 Galatasaray-Çaykur Rizespor: Arda Kardeşler

15 Eylül Pazar:

17.00 Bellona Kayserispor-ikas Eyüpspor: Ömer Tolga Güldibi

17.00 Kasımpaşa-Fenerbahçe: Halil Umut Meler

20.00 Corendon Alanyaspor-Atakaş Hatayspor: Ozan Ergün

20.00 Trabzonspor-Beşiktaş: Ali Şansalan

16 Eylül Pazartesi:

20.00 Antalyaspor-Adana Demirspor: Yasin Kol

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 10:36 tarihinde yayınlandı
0 0

Düğün sezonu öncesi kuyumcularda hareketlilik

Yaklaşan düğün sezonu öncesinde Trabzon’da kuyumcularda hareketlilik yaşanıyor.

Kuyumcular bu yıl ki tarihi zirvelerinden aşağıda seyreden altın fiyatlarının yatırımcılar ve düğün yapacak olan vatandaşlar için fırsat oluşturduğunu ifade ediyor. Düğün yapmayı planlayan vatandaşlara fiyatlar yükselmeden alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulunan kuyumcular, yaz sezonunun hareketli geçeceğini düşünüyor.

Kuyumculardan Erol Sayın, yaptığı açıklamada “Eskiden yaz geldiği zaman, düğün olduğu zaman altın fiyatı artar derlerdi. Altını fiyatlayan ülke Amerika. Dolayısıyla dünyada şu an Amerika-İran savaşı var, Körfez’de hareketlilik var, para sıkışıklığı var. Körfez ülkeleri ekonomiyi toparlayabilmek için rezervlerindeki altınları satmaya başladılar. Bir ürün bollaşınca fiyatı düşer. Dolayısıyla savaş ortamı olduğu için Orta Doğu’daki ülkeler, bu savaş ekonomisinde ayakta durabilmek adına rezerv altınlarını bozdular. Bozunca da altın düşmeye başladı. Ne zaman ki Orta Doğu’ya bir huzur gelir, Amerika ile İran arasında bir barış şekillenir, o zaman altın tekrar savaş öncesinde olduğu gibi yükselişe geçer. Altın için ’Gördüğü yeri unutmaz’ derler. Daha önce 8 bin 200’leri gördü. 8 bin 200’den sonra altın yorumcularının söylediği 12 bin hedefi doğrudur. Ama bu ne zaman olur bilinmez. Ancak yılsonuna kadar bu barış bir şekilde şekillenecek. Çünkü ülkelerin bu şekilde ekonomiyi yönetmesi mümkün değil. Savaş ekonomisi de bir yere kadar. Dolayısıyla bu fiyatlar tüketici için alım fırsatıdır. Nakitleri varsa bu fiyatlardan alabilirler. Daha sonraki dönemlerde zaten yatırımda kârlı olduklarını zaman onlara gösterecektir. Yatırım yapmaları ve 24 ayar almaları mantıklıdır. Daha sonra düğün yapacakları zaman kuyumcuya getirdiklerinde zaten zarar etmeden gramına gram değişeceklerdir. Dolayısıyla şu fiyatlar sevindiricidir” diye konuştu.

Altında yaşanan düşüşün düğüncüleri sevindirdiğini belirten kuyumculardan Levent Çelikoğlu ise “Şu andaki hareketlilik altın fiyatlarındaki düşüşten dolayı. Yaz mevsiminin girişi biraz daha hareket bekliyoruz. Şu anda düğün yapacakları bekliyoruz çünkü fiyatlar yükselmeden gelmelerini tavsiye ediyoruz. Bu sezonun hareketli gececiğini düşünüyorum ama bakalım ne yaşayacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin