Taşköprü’de 120 kişi iş sahibi oldu

Taşköprü’de 120 kişi iş sahibi oldu

Yayın: 24.03.2017 09:29
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (İHA) – Taşköprü Belediyesi ile Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğünde 6 ay süreyle istihdam edilecek geçici işçiler, yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Toplum Yararına Programlar (TYÇP) kapsamında Taşköprü Belediyesi ile Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü ihtiyacı için 120 kişilik kadro belirlendi. Belirlenen kadrolara yapılan başvurular arasında Belediye Toplantı Salonu’nda kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimiyle 45’i Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğüne, 75’i de Taşköprü Belediyesi’nde olmak üzere toplamda 120 kişi 3 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında istihdam edilecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Trafik Sorununa Son Vermek Şart!

Yayın: 13.05.2024 10:59
Paylaş:
A+ A-

Kültür turizmi ile göz dolduran UNESCO’nun Dünya Mirası Kenti unvanıyla tanınan Safranbolu’da trafik sorunu çözülmüyor. Hafta sonu tur otobüsleri ve münferit araçların sayısı arttıkça tarihi çarşı yolunda geçit vermiyor. Ancak, turist yoğunluğunda yaşanan trafik sorunu, turistlerin ziyaretlerini de olumsuz yönde etkiliyor.

Turistlerden edinilen bilgilere göre: “Safranbolu, kültür turizmi ile ünlü olan ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan bir şehir. Özellikle hafta sonları artan tur otobüsleri ve araç trafiği, tarihi çarşı yolu üzerinde büyük sıkıntılara yol açıyor. Bu yollarda beklemek zorunda kalıyoruz. Tarihi çarşı yolu, Safranbolu’nun en önemli turistik noktalarından biri olmasına rağmen, yoğun araç trafiği nedeniyle turistlerin keyfini kaçırıyor. Araçların sıkışık olduğu bu dar yolda yürümek dahi zor olabiliyor. Hem turistler hem de şehir sakinleri bu durumdan şikayetçi. Bunu yetkililere bildiriniz lütfen.” denildi.

Çözüm bulunması gereken trafik sorunu, Safranbolu’nun turizm potansiyelini olumsuz yönde etkiliyor. Şehir yönetiminden, trafik sorununu çözmek için acil adımlar atmasını ve tarihi şehirde turistlerin rahatça ulaşabilmesi isteniyor. Bunun için gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılması bekleniyor.

Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini koruyarak, turistlere sunduğu deneyimi arttırmak için trafik sorununu çözmek önemli bir adım olacak. Şehrin tarihi çarşı yolunu karşılama merkezinde çözerek, tur otobüslerine trafiğe kapatma veya sınırlama gibi çözümler üzerinde çalışılmalı ve bu güzel şehrin turizmine en etkili biçimde düzenlemeler yapılarak, ülke turizmine katkı sağlanması önem taşıyor.