Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
10 Mayıs, 2023 12:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tayvan: Ada çevresinde Çin’e ait 20 hava aracı ve 4 gemi tespit edildi

Tayvan Savunma Bakanlığı, dün akşamdan bu sabaha kadar Ada çevresinde Çin'e ait 20 askeri hava aracı ve 4 savaş gemisinin tespit edildiğini bildirdi.

Bakanlık açıklamasında, 20 hava aracından 15'inin, Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi" (ADIZ) ilan ettiği sahada uçtuğu belirtildi. Açıklamada, 5 "J-16" savaş uçağı, 5 "H-6" tipi bombardıman uçağı, "Y-8 ASW" tipi deniz devriye, "Y-8 EW" tipi erken uyarı, "Y-8 RECCE" tipi keşif uçakları ile "WZ-7" tipi silahlı ve "BKZ-005" tipi silahsız askeri dronların ADIZ'ın güneybatı ve güneydoğusuna uçtuğu kaydedildi. Çin, eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ağustos 2022'deki ziyaretinden bu yana, Tayvan çevresindeki uçak ve gemi devriyelerini artırmış, ADIZ'ı ve Tayvan Boğazı'nı ayıran itibari orta çizgiyi geçtiği uçuşları düzenli hale getirmişti. Çin'in topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1949'dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık hala devam ediyor. Pekin, "Tek Çin" ilkesini vurgulayarak Tayvan'ın dünya ülkeleriyle müstakil diplomatik ilişkiler kurmasına, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlarda temsil edilmesine karşı çıkıyor, kendisini tanıyan ülkelerin Tayvan ile diplomatik ilişkileri kesmesini şart koşuyor. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 12:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da 1 haftada sürücülere ceza yağdı

Bolu’da 2 bin 481 araç ve şoföre toplam 7 milyon 588 bin 766 lira idari para cezası uygulandı, 191 araç trafikten men edildi.
Bolu’da İl Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından 5-11 Mayıs 2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen trafik kontrollerinde bin 397 uygulama noktasında toplam 36 bin 621 araç ve şoför denetim edildi. Yapılan denetimlerde sürat ihlali yaptığı tespit edilen bin 74 araç ve şoföre ceza kesildi. Ayrıyeten, 259 aracın periyodik muayenesinin yapılmadığı, 192 şoförün emniyet kemeri takmadığı ve 62 kişinin ise şoför dokümanı olmadan araç kullandığı belirlendi. Mecburî mali sigortası bulunmayan 33 araç da trafikte tespit edildi. Kontroller sonucunda kurallara uymayan toplam 2 bin 481 araç ve şoföre 7 milyon 588 bin 766 lira meblağında idari para cezası uygulandı. 191 araç ise trafikten men edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.