blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
21 Eylül, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı

TEDAŞ çalışanları, ’30. Yıl Hatıra Ormanı’ projesiyle 7 ilde fidan dikti

İSTANBUL (AA) - Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), kuruluşunun 30. yılını kutlamak amacıyla başlattığı "TEDAŞ 30. Yıl Hatıra Ormanı" projesi kapsamında 7 ilde, yaklaşık 1000 fidanı toprakla buluşturdu.

TEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, kurum çalışanları, geleceğe nefes olmak için ülke genelinde fidan dikimi etkinliği gerçekleştiriyor.

Çalışanlar, İstanbul, Elazığ, Diyarbakır, Van, Trabzon, Adana ve Antalya'da gerçekleştirilen etkinliklerle şimdiye kadar yaklaşık 1000 fidanı toprakla buluşturdu.

TEDAŞ ailesi, kurumun hizmet verdiği tüm Bölge Müdürlükleri ile Eğitim ve Sertifikasyon İşletme Müdürlüklerinde hatıra ormanı oluşturmayı hedefliyor.

TEDAŞ'tan projeye ilişkin yapılan açıklamada "TEDAŞ ailesi olarak kurumumuzun kuruluşunun 30. yıl dönümünü, büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Şirketimizin kuruluşunun yıl dönümü sevincini daha da anlamlı kılmak amacıyla hayata geçirilen hatıra ormanları projemiz, geleceğe yeşil bir miras bırakmanın yanı sıra; doğanın korunmasına ve sürdürülebilir bir çevre yaratılmasına da katkı sağlayacaktır. Çalışanlarımızın gönüllü katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerle, yurdumuzun orman varlığının arttırılmasına katkı sunmak, vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamak ve fidan dikme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Ağaç dikme faaliyetlerimizi bundan sonraki süreçte de bir seferberlik ruhuyla devam ettireceğiz. Bugüne kadar 7 ilde yaklaşık bin fidan dikimi gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında, hizmet noktalarımızın bulunduğu tüm illerde bu ormanlarımızı oluşturmayı hedefliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Düzenlenen etkinliklere aileleriyle birlikte katılan çalışanlar, çam, servi, ladin, sedir, limon, portakal, armut, mandalina, kiraz, şeftali, hurma, kayısı ve elma gibi çeşitli türden fidanları toprakla buluşturdu. Etkinlik kapsamında dikilen fidanlara ise projenin gerçekleştirildiği bölgede çalışan personelin isimleri verildi.



Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 09:53 tarihinde yayınlandı

Alan: “OSKEM ile son 5 yılda 494 kişi hayata tutundu”

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM), yaz dönemi boyunca 23 plajda, 100 işçi 5 jet-ski ve 3 zodyak bot ve 2 adet ATV ile kıyıların güvenliğini sağlayacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Umut Alan, "OSKEM olarak son 5 yılda 494 vatandaşımızı hayata bağladık ve bizim vazife yaptığımız alan ve mühlet içerisinde rastgele bir ölümlü hadise gerçekleşmedi" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte denize girmek isteyen vatandaşların inançlı ve sıkıntısız bir dönem geçirmeleri için çalışmalarına devam ediyor. OSKEM Altınordu, Perşembe, Gülyalı, Fatsa ve Ünye ilçelerinde belirlenen 23 plajda gerekli hazırlıklarını tamamlayarak, 15 Eylül tarihine kadar sürecek faaliyetlerine başladı.

"Sezon öncesinde insanlarımıza bilgilendirme faaliyetlerinde bulunduk"
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Umut Alan, sezon açılmadan evvel plajlarda cankurtaran olmayan alanlara ikaz levhaları ve cankurtaran olan plajları gösteren QR kodlu levhalar yerleştirdiklerini, bu sayede insanların cankurtaran olan plajlara yönlenebileceğini belirterek, insan yoğunluğu olan yerlerde bilgilendirmelerde bulunduklarını aktardı.

"Karadeniz’in en büyük tehlikesi rip akıntısına dikkat edilmeli"
İl genelinde 3’ü mavi bayraklı toplam 23 plajda vazife yaptıklarını aktaran Alan, "Halkımızın deniz aktivitelerinde rastgele bir kaza yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Karadeniz’in yaz aylarındaki en büyük tehlikesi olan rip akıntısı, bilhassa sığ kısımdan denizin daha derin olan yerine yanlışsız rüzgarlı ve dalgalı havada olan akıntıdır. Halkımızın bu olayı ‘deniz tabana çekti’ diye düşünür. Bu husus başımıza geldiğinde kendimizi bir mühlet suya bırakıp akıntı bittiği takdirde kıyıya paralel olarak yüzmemiz lazım. Rip akıntısı bittiği takdirde kıyıya yüzmemiz lazım. Yorulduğumuz takdirde ise elimizi kaldırıp yardım istememiz lazım. Bu türlü birini gördüğümüzde katiyen yardım istemeliyiz" diye konuştu.

"Son 5 yılda 494 vatandaşımızı kurtardık"
Son istatistiklere bakıldığında son 5 yılda 0-25 yaş ortasındaki insanlarda daha çok boğulma hadiselerinin gerçekleştiğini tabir eden Alan, "Yüzmeyi bilmeyen ve heyecan ile o aktiviteyi yapmak isteyen çocuklarımız büyük risk taşıyor. Ebeveynlerimiz çocuklarını kesinlikle yanından ayırmasın, can yelekleri olsun. Büyükşehir Belediyesi OSKEM olarak son 5 yılda 494 vatandaşımızı hayata bağladık ve bizim vazife yaptığımız alan ve müddet içerisinde rastgele bir ölümlü olay gerçekleşmedi, inşallah da gerçekleşmez. Bu nedenle vatandaşlarımızı bilhassa cankurtaran ola plajlara davet ediyorum" tabirlerine yer verdi.
Vatandaşlar ise cankurtaranların kıymetine değinerek, hizmetten mutlu olduklarını ve deniz aktiviteleri için cankurtaran olan plajların tercih edilmesi gerektiğini aktardılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin