Berkay Doğan tarafından
31 Ocak, 2024 10:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-

TFF Var Kayıtlarını Açıklayacak Yabancı Gözlemci Gelecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin ardından futbolda çeşitli devrim niteliğinde kararlar almaya hazırlanıyor. İşte TFF'nin geliştirdiği projelerden bazıları: 1. VAR Kayıtlarının Yayınlanması: TFF, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile hakem tartışmalarını azaltmayı amaçlıyor. Bu kapsamda VAR kayıtlarının yayınlanması planlanıyor. IFAB, VAR konuşmalarının eğitim amaçlı yayınını onaylıyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakemlerin VAR konuşmalarının açıklanmasını istediğini belirtiyor ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade ediyor. 2. Yabancı Gözlemcilerin Rolü: 26. Haftadan itibaren uygulanacak yeni bir gözlemci organizasyonu için çalışmalar tamamlanmak üzere. Yabancı gözlemcilerin hakem notlarına etkisi planlama doğrultusunda yüzde 50 olacak. UEFA'nın üst düzey yabancı gözlemcileri bu süreçte önemli bir rol oynayacak. 3. E-Bilet Sistemi: TFF'nin gündemindeki bir diğer konu ise elektronik biletler. Yasal zorunluluk olan e-bilet sistemi devam edecek, ancak yeni bir ihale hazırlığı yapılıyor. Kulüpler Birliği ile birlikte geliştirilecek yeni modelde detaylı çalışmalar önem taşıyor. Bu gelişmelerin futbolda daha adil ve şeffaf bir yönetim oluşturma amacına hizmet ettiği belirtiliyor. TFF, kısa süre içinde Süper Lig maçlarının VAR kayıtlarını yayınlamayı planlıyor ve hakem notlarına yabancı gözlemcilerin etkisini artırarak daha objektif bir değerlendirme süreci oluşturmayı amaçlıyor. (Berkay Doğan)
 
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 14:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da ormanlar küllerinden doğacak: 5 milyondan fazla fidan toprakla buluşacak

Bolu’nun Göynük ve Gerede ilçelerinde geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangınlarında ziyan gören binlerce hektarlık alanın tekrar ağaçlandırılması için hummalı çalışma yürütülüyor. Gruplar, 2026 yılına kadar toplam 5 milyon 350 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor.
Göynük ilçesi Bekirfakılar köyü kırsalında 15 Ağustos tarihinde çıkan ve rüzgarın tesiriyle süratle yayılarak 3 bin 315 hektarlık ormanlık alanı küle çeviren yangının akabinde bölgedeki tahribatın giderilmesi için çalışma başlatıldı. Hasar tespit sürecinin tamamlanmasının akabinde yanan ağaçların alandan çıkarılmasıyla birlikte ağaçlandırma faaliyetleri de sürat kazandı. Birinci olarak 11 Kasım’da 8 hektarlık alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu yılın Nisan ayında 100 hektara karaçam tohumu ekildi. Sonbahar aylarında ise bin hektarlık kısımda dikim yapılması planlanıyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün planlamasına nazaran, Göynük’teki tüm yanık alanlar 2026 yılına kadar kademeli halde yine yeşillendirilecek. Bölgede toplam 4 milyon 900 bin fidanın toprakla buluşturulması bekleniyor.
Gerede ilçesini etkileyen bir öbür büyük yangın ise 21 Ağustos’ta Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi hudutlarında başlayarak Gerede’ye kadar ilerlemişti. 22 saat süren uğraş sonunda söndürülen yangında 844 hektarlık alan ziyan gördü. Bu alanın da bu yıl içerisinde ağaçlandırılması için hazırlıklar başladı. Gerede’deki yanık alana 450 bin fidan dikilerek bölgenin eski haline dönmesi sağlanacak. Gruplar, her 2 bölgede de toprak işlemeden fidan dikimine kadar tüm süreci titizlikle yürütüyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.