Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
22 Eylül, 2019 21:19 tarihinde yayınlandı
0

TOBB Karabük Kadın Girişimciler İcra Kurulu Toplandı

TOBB Karabük Kadın Girişimciler İcra Kurulu yönetimi toplandı. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuray Alpboğa başkanlığında toplanan Yönetim Kurulu üyeleri yeni dönem çalışmalarını belirlerken, aynı zamanda yeni projeler üzerinde çalıştılar.

Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi Tuğçe Sezer tarafından hazırlanan alternatif projeler Yönetim Kurulu üyelerine slayt eşliğinde anlatılırken, konuyla ilgili yönetim kurulu üyelerinin fikirleri alındı.

Toplantıda Yöresel ürünler yanında yöredeki tarihi ve turistik alanları tanıtıcı ürünlerin yapılması, bölgenin tanıtımına daha çok katkı verilmesi üzerinde duruldu. Diğer yandan geçmişten gelen unutulmaya yüz tutmuş ata mesleklerinin gelecek nesillere aktarılması konusunda projeler geliştirilerek, ilgili kurumlarla bu konuda çalışma yapılması ve bu konuda kurslar açılması üzerinde istişarede bulunuldu.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuray Alpboğa toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Bizler Karabük’ün tüm potansiyellerini ortaya çıkarmak, bu potansiyelleri ortaya çıkarırken, kadınlarımızın becerilerinden yararlanmak, kadınlarımıza kazandırmak için farklı projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Şimdiye kadar Üreten Eller Projesi kapsamında birçok kadınımız ürünlerini satma imkânı bulurken, yine İŞKUR ve ilgili kuruluşlarla yaptığımız programlarla birçok kadınımız hem meslek öğrendi hem de aile bütçesine katkıda bulundu. Biz inanıyoruz ki kadının elinin değdiği her yer güzelleşir, çoğalır. Üretimde kadının rolü çok önemli. İnşallah önümüzdeki dönem daha farklı projelerle hem Karabük’e hem kadınlarımıza kazandıracağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin