TOBB Lideri Hisarcıklıoğlu, Tokat Oda Borsa Müşterek İstişare Toplantısı’nda konuştu:

TOBB Lideri Hisarcıklıoğlu, Tokat Oda Borsa Müşterek İstişare Toplantısı’nda konuştu:

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 07.10.2023 16:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg ile ilgili, “Allah'a çok şükür, Cumhurbaşkanı'mızın takviyesiyle Türk milletinin hayali olan, külliyen Türk milletinin öz malı olan fabrikayı yapmak, otomobile binmek nasip oldu.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, kentteki bir otelde düzenlenen Tokat Vilayet İlçe Oda Borsa Müşterek İstişare Toplantısı'nda, Tokat'ın Osmanlı'ya 6 şeyhülislam kazandırdığını, Roma imparatoru Sezar'ın da ünlü “Geldim, gördüm, yendim” formundaki mektubunu Tokat-Zile'de yazdığını söyledi.

Tokat'ın coğrafik işaret tescil evraklı 19 eseri bulunduğunu, 12 eserinin de sırada beklediğini belirten Hisarcıklıoğlu, 1400 yıllık şifa kaynağı Niksar Ayvaz suyunun da değerli bir bedel olduğunu lisana getirdi.

Tokat Havalimanı'nın açıldığını tabir eden Hisarcıklıoğlu, Tokat'ın tarımı ve ticaret hacmiyle Anadolu'nun parlayan yıldızı haline geleceğini vurguladı.

Gelecekte dünyayı kim doyurursa dünyanın başkanının de o olacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Dünyada üretimi olmayan tek unsur var, toprak. Hasebiyle tarımı ve hayvancılığı asla ihmal etmemeli, topraklarımıza gözümüz üzere bakmalıyız. Tokat'ta sanayi potansiyeli de yüksek. En büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 2 Tokatlı firmamız yer aldı.” diye konuştu.

Daha evvel Zile'de TOBB olarak Anadolu lisesi yaptıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa diğerlerinin talebi üzerine merkez ile Erbaa, Niksar ve Turhal'da 4 yeni okul daha inşa edeceklerini lisana getirdi.

– “Togg'un seneye de ihracatını planladık”

Hisarcıklıoğlu, 60 sene evvel yarım kalan ulusal araba üretme düşünü gerçeğe dönüştürdüklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Avrupa'ya en çok araç ihraç eden ülkeyiz fakat bunu kendi markamızla değil, öbür markalarla yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız 2017'de TOBB Genel Kurulu'nda bana, 'Türkiye'nin arabasını yapacak babayiğit arıyorum. Bunu sen üstlen.' dedi. Bunun üzerine ben de 'Yanımızda olduğun sürece bunu yaparız.' dedim. Allah'a çok şükür, Cumhurbaşkanı'mızın takviyesiyle Türk milletinin hayali olan, büsbütün Türk milletinin öz malı olan fabrikayı yapmak, otomobile binmek nasip oldu.

Yurt içi satışa başladık. Bu sene için 28 bin adet üretim planladık fakat tam 6 kat talep geldi. Bu da milletimizin ilgisini ve teveccühünü gösterdi. Çok şükür, Togg'u Tokat yollarında da görmeye başladık. Togg'un seneye de ihracatını planladık. Böylelikle bayrağımızı dünyaya da taşıyacak ve yeniden daima birlikte bunun gururunu yaşayacağız. Topluluğumuzun kurucu ortağı olduğu bu teşebbüsü muvaffakiyete ulaştırmış olmak da hepimiz için başka bir gurur ve iftihar kaynağıdır.”

– “Enflasyon muhasebesi kesinlikle uygulanmalıdır”

Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu'yu daima dolaşan, firma ve bölümleri devamlı dinleyen birisi olduğunu, bilhassa KOBİ kredilerinde yaşanan daralmanın zincirleme tesirle ülkenin ve dalların tamamına olumsuz yansıdığını belirterek şunları söz etti:

“Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Ticari krediler apansız ve çok sert biçimde kesilmemeli, kredi faizlerinde çok artışa gidilmemeli. Bilhassa KOBİ'lerimize uygun kurallarla, Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı kredi verilmelidir. Biliyorsunuz, KGF sizin kurumunuz, üyemize kefil oluyoruz. Dünyada da bu özelliğiyle tekiz zati. Üyesine kefil olan diğer oda borsa sistemi de yok.

Bir öteki ıslahat gereksinimi, vergi sistemiyle ilgilidir. Hakikaten çok karmaşık bir vergi sistemimiz var. Üstelik her geçen yıl daha da karmaşık hale getiriyoruz. Suistimal eden az sayıda makus örnek yüzünden milyonlarca mükellefin hayatını daha da zorlaştırıyoruz. Bu da vergi uyuşmazlıklarını giderek artırıyor. Bu yaklaşımı değiştirmemiz lazım. Enflasyon muhasebesi kesinlikle uygulanmalıdır. Kamu maliyesi tarafında bütçe açığıyla gayrette yalnızca vergi artışına odaklanılmamalıdır. Kamunun harcamalarında da önemli tasarrufa gidilmelidir. İşte daha bunlar üzere pek çok mevzuyu takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve ilgili bakanlarımıza şahsen iletiyoruz. Artık sizlerin ileteceği ıstırapları ve talepleri de aktaracağız.”

Sorunlar bulunduğunu lakin hepsini aşacak irade ve imkana sahip olduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek pek çok güzelleşme sağladık. Arbede ile problem çözülmez. Ortak akılla, diyalogla çözülür. Bir ve bir arada olunca Allah rahmeti ve rahmeti de verir. Kâfi ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Kimseyi fikrinden, inancından, görüşünden ötürü dışlamayalım.” dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İdare Şurası Lideri Fatih Gökdere de vilayet içinde oda ve borsalar ortasındaki kardeşliği Anadolu'ya yaydıklarını, Kayseri Ticaret Odası ile kardeş oda protokolü imzaladıklarını, Tokat Ticaret Borsasının da Samsun Ticaret Borsası ile kardeş borsa olduğunu lisana getirdi.

İhtiyaçlarını karşılayacak yeni bir hizmet binası için çalışma yürüttüklerini belirten Gökdere, “Yeni havalimanımızdan İstanbul'a direkt uçuş gerçekleştirilse de öteki vilayetlere ne yazık ki uçuşlarımız yok. Pegasus Havayolları ile bu manada bir dizi görüşme sağladık. İnşallah önümüzdeki süreçte Tokat'tan İzmir'e direkt uçuşların başlamasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, toplantı öncesinde Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile Tokat TSO ve Tokat Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Tokat Ticaret Borsası İdare Konseyi Lideri Lütfi Bora, Hisarcıklıoğlu'na, “Size şapka çıkarıyoruz” diyerek şapka armağan etti.

Hisarcıklıoğlu, Tokat Vilayet İlçe Oda Borsa Müşterek İstişare Toplantısı'nın yapılacağı otele Togg ile gitti.

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ankara’da Karabük Yeniceliler Derneği Kuruluyor

Yayın: 21.05.2024 16:53
Paylaş:
A+ A-

Ankara’da yaşayan Yeniceliler dernek çatısı altında birleşmek için harekete geçti.

Başkentin Nallıhan ve Beypazarı ilçeleri ile Nallıhan’ın Çayırhan mahallesinde oturan Yeniceli vatandaşlar Karabük Yeniceliler Derneği’nin kuruluşu için ilk adımı attı ve hazırl anan tüzük ile resmi başvuruda bulundu.

Kurucu başkanlığını Yetkin Cinkavuk’un üstlendiği Ankara Yeniceliler Derneği’nde Ümit Kocakaya, Üzeyir Kışla, Fatih Soylu, Ersoy Ovaz, Sercan Köklü ve Volkan Katırcı kurucu üye oldu.

Maden işçisi olan Başkan Cinkavuk kurucu ekipte maden işçilerinin ağırlıkta olduğunu hatırlatarak, “Birbirinden değerli hemşerilerimizle bir araya gelerek sosyal yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşma maksadıyla bir çatı altında toplandık. Yakın zamanda açılışımızı yaparak başkentin diğer ilçelerinde yaşayan hemşerilerimizle buluşmak, etkinlikler yapmak istiyoruz. Yeni kurduğumuz derneğin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.