Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
19 Ekim, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon ve Rize’de İsrail’in Gazze’deki hastaneye saldırısı protesto edildi

TRABZON (AA) – Trabzon'da İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırısını protesto amacıyla “Zalimlere Lanet Yürüyüşü” gerçekleştirilirken, Rize'de ise Çay Çarşısı'na Filistin bayrağı görüntüsü yansıtıldı.

Ortahisar ilçesinde akşam namazının ardından Konak Camisi önünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla tekbirler getirerek, “Katil İsrail, işbirlikçi ABD”, “Mehmetçik Gazze'ye”, “Trabzon'dan Hamas'a direnişe bin selam” sloganlarıyla Uzun Sokak üzerinden Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Filistinliler için dua edilen programda, Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Başkanı Muhammet Eskici, yaptığı açıklamada, İsrail'in İslam topraklarına yerleştirildiği gündün bu yana vahşet dolu kanlı tarihiyle huzurun ve barışın katili olduğunu ayan beyan gözler önüne serdiğini söyledi.

Saldırılarda şehit olanların yüzde 60'ının kadınlar ve çocuklardan oluştuğunu belirten Eskici, Gazze'ye uygulanan ambargo ve ablukanın bu haliyle insanlık suçu olma sınırlarını çoktan geçtiğini ifade etti.

Eskici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnsanlıktan çıkmış terörist İsrail katliamlarına, saldırılarına, işgallerine ve apaçık zulümlerine devam ederken İslam ülkelerinin İsrail'le normalleşme adımları atması asla kabul edilemez. Elinde binlerce Müslümanın kanı bulunan ve akıttığı kanlara yeni masum insanların kanını da bulaştıran İsrail ile yapılan görüşmeleri reddediyoruz. Bu tür adımların İsrail'in işlediği bütün suçlara ortak olmak manasına geleceğini buradan tekrar haykırıyoruz. Büyük İsrail hayalinden vazgeçmeyen, çocuk, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen İsrail'le normalleşmek, işlenen bütün suçlara fiilen ortak olmak ve bu suçlara meşruiyet kazandırmak manasına gelmektedir. İslam ülkelerinin yöneticilerinin attıkları yanlış siyasi adımların bedelini Filistin halkının canlarıyla ödediğini her geçen gün yüreklerimiz parçalanarak müşahede etmekteyiz. Bizler böylesine ağır bir vebalin ortağı olmak istemiyoruz.”

Eskici'nin açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Yürüyüşe, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı.

– Rize

Rize'de ise İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırısını protesto edilerek, Filistin'e destek verildi.

Rize Ticaret Borsası tarafından 29 metre yüksekliğindeki Çay Bardağı şeklinde inşa edilen Çay Çarşısı'na Filistin bayrağı görüntüsü yansıtıldı.

Camilerde ise Filistin'de hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okutularak dua edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin