Ekim 26, 2024 00:00

Trabzon’da 14 ülkeden öğrencinin katılımıyla futbol turnuvası düzenlendi

Anadolu Ajansı
A+ A-
 
 

TRABZON (AA) – Trabzon'da uluslararası öğrencilerin katılımıyla düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören 14 ülkeden 136 öğrencinin mücadele ettiği “Ulus…

TRABZON (AA) – Trabzon'da uluslararası öğrencilerin katılımıyla düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören 14 ülkeden 136 öğrencinin mücadele ettiği “Uluslararası Gençler Futbol Turnuvası”nın şampiyonu Mısırlı öğrenciler oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu'na bağlı Trabzon Uluslararası Öğrenciler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği turnuva, 7 gün sürdü.

Türkiye, Afganistan, Azerbaycan, Çad, Filistin, Kamerun, Mısır, Somali, Sudan, Suriye, Katar, Yemen, Etiyopya ve İranlı öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Toklu Futbol Sahası'nda mücadele etti.

Müsabakada Mısırlı öğrenciler şampiyonluğu elde ederken, Yemenliler ikinci, Sudanlılar üçüncü, Azerbaycanlılar ise dördüncü oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, turnuvanın uluslararası dostlukların pekişmesine katkı sağladığını belirtti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcı da sporun birleştirici gücünün olduğuna işaret ederek, kurum olarak her zaman öğrencilerin hizmetinde olduklarını ifade etti.

Turnuvanın sonunda düzenlenen ödül törenine Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zeki Kurt, Trabzon Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Abdulkadir Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Anadolu Ajansı
A+ A-
 
 

– Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Özdoğan:
– “Transforaminal enjeksiyonda, fıtık baskısı altındaki sinir bölgesine röntgen görüntüsü kılavuzluğunda doğrudan ilaç verilerek ağrının giderilmesi ve sinir ödeminin azaltılması amaçlanır”

İSTANBUL (AA) – Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Özdoğan, bel fıtığının ameliyatsız olarak da tedavi edilebileceğini belirtti.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Selçuk Özdoğan, bel ağrısının en sık nedeninin, mekanik bel ağrısı olarak adlandırılan ve sıklıkla belin kas, bağ ve eklemlerinin hasarlanması veya doğru çalışmamasından kaynaklanan ağrı tipi olduğunu belirterek, bel ağrısının nedeninin basit bir kas spazmı olabileceği gibi omurga tümörleri, bel kayması, omurga kanal daralması ve omurga kırıkları gibi daha ciddi nedenlerin de olabileceğini aktardı.

Bel ağrısı için ameliyatsız tedavi seçenekleri olduğu bilgisini aktaran Özdoğan, “Hastamızı muayene ettikten ve radyolojik görüntüleme yöntemlerini inceledikten sonra transforaminalenjeksiyon, faset eklem enjeksiyonu, radyofrekans termokoagülasyon veya ozon tedavisi yöntemlerinden uygun olanları öneriyoruz. Bu tedavi yöntemleri, genel anestezi almadan, lokal anestezi ile hasta uyanıkken ameliyathane ya da tam donanımlı görüntüleme merkezlerinde röntgen cihazı altında uygulanmalıdır. Transforaminal enjeksiyonda, fıtık baskısı altındaki sinir bölgesine röntgen görüntüsü kılavuzluğunda doğrudan ilaç verilerek ağrının giderilmesi ve sinir ödeminin azaltılması amaçlanır.” açıklamasını yaptı.

Uzun süren bel ağrılarına dikkati çeken Özdoğan, “3 ay veya daha fazla süreli bel ağrısı şikayetiniz mevcutsa, doktorunuza muayene olmanız gerekir.” ifadesini kullandı.

Faset eklem enjeksiyonu ve radyofrekans termokoagülasyon yöntemlerinde ise omurların birbiriyle yaptığı eklemlerin neden olduğu ağrıların, radyofrekans cihazı kullanılarak ağrı bölgesine verilen ısı ve ilaçlarla yok edilmeye çalışıldığına işaret eden Özdoğan, ozon tedavisinde de disk içine ozon verilerek fıtık parçalarının küçültülmesi sağlanmaya ve disk basıncı azaltılmaya çalışıldığını vurguladı.

Özdoğan, travma, obezite, ağır kaldırma, bilinçsizce yapılan spor aktiviteleri, sürekli ayakta durma, ofiste uzun süre kötü oturma pozisyonu, kişisel yatkınlık ve bazı metabolik hastalıkların bel fıtığı etkeni olabildiğini belirterek, “Bel, bacak ağrıları, ayakta kuvvet kaybı, karıncalanma ile uyuşma hissi, idrar ve gaita kaçırma bel fıtığı belirtileridir.” değerlendirmesinde bulundu.