Trabzon’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

Trabzon’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.06.2024 08:52
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Ortahisar ilçesinde bir alışveriş merkezindeki ABD menşeli kahve zincirinin şubesi önünde toplanan grup, Filistin bayrakları ve dövizler taşıdı.

Grup adına konuşan Hacer Akbulut, Gazze'nin dünyanın gözü önünde yok edildiğini, yapılan soykırımı haykırmak adına bir araya geldiklerini söyledi.

Gazze'de bebeklerin, çocukların ve kadınların öldürüldüğünü hatırlatan Akbulut, şöyle devam etti:

“Komşumuzun evi yanarken evlerimizde oturabilirmiyiz? Oradaki yangının bize sıçramayacağı garantisini bizlere kim veriyor? Bu savaş bizim de savaşımız. Bugün orada çocukları katledenler yarın bizim çocuklarımıza da ulaşacaklar. Tüm eylemleri ve planlarıyla meydandalar. Sıranın bize de geleceğini daha açık nasıl ifade edebilirler? Bakın bu salt coğrafi yakınlıktan kaynaklı olmayan, tüm insanlığa karşı işlenen örgütlü bir kötülüktür. Dünyada bu tehlikeyi fark eden tüm insanlar ayakta.”

Filistin lehine slogan atan gruptakiler, gösteriye aileleriyle katılan çocukların şiir okumasının ardından dağıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni dönem bugün resmen başladı

Yayın: 01.07.2024 13:51
Paylaş:
A+ A-

Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir kapalı olması uygulamasının Karabük’te başlayacağını belirtti. Başkan Işık, hangi gün kapalı olacağını yapılan toplantının ardından açıklayacaklarını söyledi.

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden berber, kuaför ve güzellik salonları için aldığı kararı açıkladı. Karara göre; 1 Temmuz itibariyle salonların haftanın 1 günü kapalı olması yürürlüğe girdi. Kapalı olmayan işletmeler ise valilikler tarafından tespit edilecek.

“SEKTÖR PAYDAŞLARININ TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLDİ”

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, sektör paydaşları tarafından Bakanlığa iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alındığı ifade edildi.

KAPALI OLUNACAK GÜN, HER İLİN TÜKETİCİ TERCİHİNE GÖRE BELİRLENECEK

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütüldüğüne ve bu çalışmaların tamamlandığı belirtildi.

KAPALI OLMAYANLARA BAKANLIKTAN İDARİ YAPTIRIM

Açıklamada, “Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır.” ifadeleri yer aldı.

IŞIK ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ

Ticaret Bakanlığının Berber, kuaför ve güzellik salonlarında yeni dönemin başladığını duyurmasından sonra gazetemize açıklamalarda bulunan Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık “ En kısa sürede kapalı olacak günleri üyelerimiz ve kamuoyuna açıklayacağız. Üyelerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonunda hangi gün uygun olursa onu belirleyip yetkili mercilerle toplantı yapıp kesin tarihi belirleyeceğiz” dedi.