blank
Anadolu Ajansı tarafından
12 Nisan, 2024 08:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da “Kadim Zamanların Ayak İzleri Çalıştayı” düzenlenecek

TRABZON (AA) - Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) "Kadim Zamanların Ayak İzleri Çalıştayı" organize edilecek.

Çalıştayda, milattan önce 401-400 yılında Onbinlerin ve 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Karadeniz'e varış güzergahlarının tespit edilerek modellendirilip coğrafi işaretlerle belirlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar ele alınacak.

Kadim Zamanların Ayak İzleri Çalıştayı, 18 Nisan Perşembe günü 10.00-17.00 saatleri arasında KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da Ot Festivali’nde renkli görüntüler oluştu

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde düzenlenen Ot Festivali’nde renkli imgeler oluştu. Şenlikte iştirakçiler yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergiledi.
Akçaabat Belediyesi ile Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Ot Şenliği ile yöreye has mutfak kültürü tanıtıldı. Atatürk Parkı’nda renkli kortej yürüyüşüyle başlayan şenlikte bölgeye mahsus otların tanıtımı ve kullanım alanlarına dair söyleşiler düzenlendi. İştirakçilerin yöresel otlarla hazırladıkları tanımlarla hünerlerini sergilediği şenlikte Akçaabat’a mahsus ot çeşitlerinin yer aldığı özel stant de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Ünlü şeflerin yöresel eserlerle gerçekleştireceği canlı yemek sunumları aktifliğe renk katarken, klâsik pazarda kurulan stantlarda mahallî üreticiler eserlerini tanıtma ve satışa sunma imkanı buldu. Şenliğe katılan ziyaretçilere çeşitli yöresel ikramlar yapılırken, Akçaabat’ın folklorik mirasını yansıtan halk oyunları şovları iştirakçilere görsel bir şölen sundu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Şen, yaptığı konuşmada, "Mutfak kültürü kıymetli. İnsanların tabiatta ne topladığı ne yediği mutfak kültürünü belirliyor. Trabzon mutfağında çok şey var. Günümüzden yaklaşık 2 bin 500 yıl önceye dayanıyor" dedi.
Ot şenliği aktifliği ile hem yöresel pahaları yaşatmayı hem de bölge turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Şehrimizde yetişen yaklaşık 100 otu ve 45’e yakın yöresel yemeği de burada tanıma ve hemşerilerimize gösterme fırsatı buluyoruz. Akçaabat olarak bölgenin sebzesini karşılayan bir kapasiteye sahibiz. Üreticilerimiz üreterek, salı günleri satışını sağlıyor. Burada da bir stant açtık. Pazarda satılan tüm eserleri göstermek için bu şenliği düzenlendik. Gayemiz kentin tanıtımına ve turizme katkı sağlamak. Akçaabat olarak kendimizi kanıtlamış bir noktadayız. Buna ekler yapmak amacımızdır. Belediye olarak, kendi yetiştirdiğimiz ve çiftçimize de vermiş olduğumuz fideleri sergiliyoruz. Yöreye ilişkin bitki ve yemekleri tanıtan stantlarımız da var. Her yemeğimiz özel. Çok duyulmamış fındık yaprağından yapılan sarmamız da var. Onu da deneyi tadına bakacağım" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.