İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2024 14:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 1 – Konyaspor: 0 (İlk yarı)

Trendyol Üstün Lig’in 16. haftasında Çaykur Rizespor, alanında Konyaspor’u ağırlıyor. Gayretin birinci yarısı Çaykur Rizespor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçtan dakikalar (ilk yarı)
3. dakikada Hadziahmetovic’ın ceza alanı sağ çaprazdan kullandığı hür vuruşta altı pasta Adil’in aksi vuruşunu kaleci Slowik kornere çeldi.
6. dakikada Akintola’nın sağ kanattan ceza alanına girerek topu ceza alanına gönderdiği esnada top Boranijasevic’in eline çarptı. Hakem Alper Akarsu penaltı noktasını gösterdi.
8. dakikada penaltıyı kullanan Ali Sowe, kalecinin soluna gönderdiği topta kaleci Slowik başarılı oldu.
18. dakikada ceza alanı sol çarpazdan kaleye gönderen Ghezzal’in şutunda kaleci Slowik başarılı oldu.
24. dakikada Taha Şahin ile sol kanattan gelişen Rizespor atağında Taha topu ceza alanına gönderdi. Kale direğinde topla buluşan Akintola’nın şutu az farkla yandan autta çıktı.
44. dakikada Akintola’nın pasında ceza alanına giren Ali Sowe, altıpasta kaleye gönderdiği şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

Hakemler: Alper Akarsu, Murat Ergin Gözütok, Murat Temel
Çaykur Rizespor: Grbic, Taha Şahin, Attila Mocsi, Alikulov, Mithat Pala, Hadziahmetovic, Papanikolaou, Rachid Ghezzal, Olawoyin, Akintola, Ali Sowe
Yedekler: Tarık Çetin, Halil Pehlivan, Hojer, Benhur Keser, Varesanovic, Jurecka, Emrecan Bulut, Buliubasic, Eray Korkmaz, Ayberk Karapo
Teknik Yönetici: İlhan Palut
Konyaspor: Slowik, Boranijasevic, Adil Demirbağ, Bazoer, Guilherme, Jevtovic, Ndao, Aleksic, Pedrinho, Yusuf Erdoğan, Kramer
Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Uğurcan Yazğılı, Tunahan Taşçı, Prip, Umut Nayir, Boateng, Adem Kabak, Melih İbrahimoğlu, Melih Bostan
Teknik Yönetici: Recep Uçar
Gol: Ali Sowe (dk. 44) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Olawoyin (Çaykur Rizespor), Jevtovic, Umut Nayir (Konyaspor)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.