Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler bugün hesaplara yatırılacak

Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler bugün hesaplara yatırılacak

Yayın: 12.09.2023 10:51
Paylaş:
A+ A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının 48,1 milyar lirayı aştığını belirtti.

Bu çalışmayla hanelere destek sağladıklarını bildiren Bakan Göktaş, ödemeleri bugün hesaplara yatıracaklarını, program kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay 4,3 milyar lira destek vereceklerini kaydetti.

Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği’nin, Ekim 2022’de Türkiye Aile Destek Programı’na eklendiğini hatırlatan Mahinur Özdemir Göktaş, “Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize ilave destek sağlıyoruz. Elektrik tüketim desteğimizle de hanelerimize ödeme yapıyoruz.” bilgisini paylaştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Karakaş’tan işçi çıkartılması ile ilgili açıklama

Yayın: 09.05.2024 12:05
Paylaş:
A+ A-

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş yüksek maliyetten tutan personel giderlerini düşürmek için işçi çıkarmak zorunda kaldığını söyledi. Başkan Karakaş özellikle Ihlamur Terasın personelinin giderinin yüksek olduğunu söyledi.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Son günlerde kamuoyunda çokça dillendirilen Yenice Belediyesi’nin mali hesaplarının paylaşılmaması üzerine bu açıklamayı yapmak zaruri hale gelmiştir. Bunun üzerine biz de mali tablomuzdan sadece bir kesiti kıymetli kamuoyu ile paylaşmayı gerekli gördük. Yönetimimiz , Cumhur İttifakı birlik ve beraberliğine bağlı kalarak şimdiye kadar mali konularda açıklama yapma gereğinde bulunmamıştı. Kamuoyunda çok artan talepler doğrultusunda bu tabloyu yayınlamak durumunda kaldık. 

Nüfusu 10.000 ‘in altındaki belediyelerde , belediyemizde bu kapsam dahilinde olup personel gideri % 40 olarak uygulanır denilmesine rağmen Yenice Belediyesi’nin 2024 yılı ilk 4 ayındaki personel gideri % 69.86 dır. Belediyemize bağlı Ihlamur Teras Şirketindeki personel gideri rekorları alt-üst edecek derecede gerçekleşmiştir. Ihlamur Terasın ilk 4 aydaki personel gideri % 219.87 ‘dir. Yorumu saygıdeğer halkımıza ve kamuoyuna bırakıyoruz.” dedi.