blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 15:02 tarihinde yayınlandı

Türkiye’nin Göç ve Göçmen Politikası Değişiyor Mu?

Türkiye'nin, göç yönetiminin tüm alanlarında medeniyet değerlerinden güç alan, hukuka uygun, insan haklarına saygılı ve aynı zamanda kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeyen bir anlayışla göç politikalarını tesis edip kararlılıkla uyguladığı belirtilen genelgede, söz konusu politikaların, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içinde hassasiyetle yürütülmesinin büyük önem arz ettiği bildirildi.

“Göç Yönetiminde Koordinasyon” başlıklı Cumhurbaşkanlığı genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan genelgede, 4 sayılı “Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile Göç İdaresi Başkanlığına, entegre sınır yönetimiyle birlikte yabancıların, Türkiye’ye girişleri, Türkiye’de kalışları ve Türkiye’den çıkışları ile Türkiye’den koruma talep eden yabancılara sağlanacak uluslararası ve geçici koruma işlemlerini yürütme görevlerinin verildiği hatırlatıldı.

Genelgede ayrıca, düzensiz göçmenlerin Türkiye’den sınır dışı işlemlerinin yürütülmesi ve kamu kurum ve kuruluşlarının, Başkanlığın görev alanına yönelik faaliyetlerini koordine etme, programlama, bunların projelendirilmesine yardımcı olma, proje tekliflerini değerlendirme ve onaylama, yürütülen çalışma ve projeleri izleme, bu çalışma ve projelerin uluslararası standartlara uygun şekilde yürütülmesine destek olma görevlerinin de Göç İdaresi Başkanlığının görevleri arasında bulunduğu anımsatıldı.

Türkiye’nin, göç yönetiminin tüm alanlarında medeniyet değerlerinden güç alan, hukuka uygun, insan haklarına saygılı ve aynı zamanda kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeyen bir anlayışla göç politikalarını tesis edip kararlılıkla uyguladığı belirtilen genelgede, söz konusu politikaların, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içinde hassasiyetle yürütülmesinin büyük önem arz ettiği bildirildi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Bu çerçevede, Göç İdaresi Başkanlığının görev alanına giren konularda, kamu kurum ve kuruluşları tarafından üretilen, derlenen ve raporlanan bilgi ve istatistiki verilerin Başkanlıkla paylaşılması, kamu kurum ve kuruluşlarınca kullanılması veya yayımlanması planlanan istatistiki verilerin yayınlanmadan önce Başkanlık ile koordinasyon içinde olunması, göç alanında yürütülecek her türlü çalışmanın ülkemizin göç politika ve stratejilerinin oluşturulmasında azami katkısının sağlanması, daha önce çalışılmış alanlarda tekrara düşülmemesi, zaman ve insan kaynağı başta olmak üzere tüm imkanların en verimli şekilde değerlendirilmesi ile kamu kurum ve kuruluşlarının çabalarının bu alana güçlü şekilde aktarılması amacıyla ulusal ve uluslararası projelerin hazırlık aşamasında Başkanlığın uygun görüşünün alınması, mezkur proje çalışmalarındaki süreçlerin ara raporlarının, proje sonunda hazırlanacak nihai raporların ve uygulama sonuçlarının Başkanlığa düzenli olarak gönderilmesi, hususlarında gereğini rica ederim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
08 Temmuz, 2025 16:36 tarihinde yayınlandı

Karabük Belediyesi’nde 15 Ayda %71 Proje Tamamlandı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, göreve gelişinin 15. ayında seçim döneminde taahhüt edilen projelerin %71’inin tamamlandığını ve kalanların yapımının hızla sürdüğünü açıkladı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karabük halkı, değişim yönünde irade ortaya koyarak Özkan Çetinkaya’yı belediye başkanlığına taşıdı. “Şehri imar, gönülleri ihya” sloganıyla yola çıkan Başkan Çetinkaya, göreve geldiği günden bu yana şeffaf, yenilikçi ve vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı benimsedi.

50 PROJENİN %71’İ TAMAMLANDI

Seçim döneminde halka açıklanan 50 projenin %71’i, yalnızca 15 ay içerisinde hayata geçirildi. Kalan projelerin büyük bölümünde de çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Çetinkaya, “Bugün bir kez daha Karabük’ümüze verdiğimiz sözlerin arkasında durmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ ADIMLAR

Çetinkaya yönetimi altında Karabük Belediyesi, sosyal belediyecilikte önemli projelere imza attı. Belediye Aşevi, Hayır Çarşısı, Mobil Çorba Aracı gibi hizmetlerle dayanışma kültürü güçlendirilirken, geniş katılımlı Ramazan etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca, Türkiye’nin 6’ncı, Batı Karadeniz’in ise en büyük sahipsiz hayvan barınağı hizmete açıldı.

KENT KİMLİĞİNE DEĞER KATAN YATIRIMLAR

Kültürel ve sosyal yaşamın yeniden canlandırılmasına önem veren belediye, Havuzlu Bahçe ve Saat Kulesi Tesislerini restore ederek halkın kullanımına sundu. Uzun yıllardır atıl durumda olan lunaparkın yeniden faaliyete geçirilmesi, çocuklara sevinç, yetişkinlere nostalji yaşattı.

VATANDAŞLA BİREBİR TEMAS

Göreve geldiği ilk gün belediye girişindeki bankoyu kaldırarak “Vatandaşla arama mesafe koymam” mesajı veren Başkan Çetinkaya, “Hemşehri İletişim Merkezi” gibi projelerle vatandaşla doğrudan temas kuran bir sistem geliştirdi.

KARABÜK’ÜN KRONİK SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

50 yıl sonra yenilenen Kayabaşı Merdivenleri, açılan yeni kreşler, yüzme ve spor kursları, sanat evi, modern taksi durakları ve terminal gibi hizmetlerle kentin ihtiyaçları karşılanmaya başlandı. Kentsel dönüşüm adımları, Soğuksu TOKİ ve Gar sahası kamulaştırması gibi projelerle de Karabük’ün kronik sorunlarına çözüm getiriliyor.

Kısa sürede sergilediği yüksek performansla dikkat çeken Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük’te yalnızca bir belediye başkanı değil; değişimin, samimiyetin ve hizmetin simgesi haline geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin