Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Başlıyor

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Başlıyor

Yayın: 12.09.2021 22:55
Paylaş:
A+ A-

21 yıldır aralıksız devam eden, alanında ilk ve tek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali bu yıl yine birbirinden önemli etkinliklere sahne olacak.

Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 21 yıldır üzerine katarak devam eden Festival her yıl birbirinden önemli konukları ağırlarken, profesyonel ve amatör dallarda belgesel filmlerin ve fotoğrafların da insanlarla buluşmasını sağlıyor. Kendine özgü koruması ile günümüze Osmanlı sivil mimarisini tüm ihtişamı ile getirmeyi başarmış tarihi kent Safranbolu; yine kendine özgü bir festivalin startını Eylül 2000 de vererek 5. yılında (2004) uluslararası boyuta taşıyarak kendisi gibi tüm dünyanın dahil olabileceği bir organizasyon haline bürünmüştür.

UNESCO Miras Listesinde yer alan Safranbolu’da 2000 yılında başlanılan ve 19 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen, Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalin bu yılki ana teması “Kültürel Miras ve Korumacılık”, yan teması ise “Safran” olarak belirlendi. Yurtiçi ve yurtdışından birçok sanatçı ve sanatseveri bir araya getiren festival kapsamında ayrıca Safranbolu’nun ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla “Belgesel Film Yarışması” ve “Fotoğraf Yarışması” gerçekleştirilecek, dereceye giren eserler ödüllendirilecek.

16-17-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek, çok güzel ve dolu dolu festival 16 Eylül Perşembe günü 15.00’da Festival komitesinin Çelenk sunumuyla başlayarak 18 Eylül Cumartesi Günü Şevval Sam’ın konseriyle sona erecektir.

Festivalde fotoğraf sergisi,film gösterimleri ,konser, halk oyunları ve bir çok etkinliğinde yapılacağı duyuruldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ceyhun Çelik Ritim Atölyesi: “Silahlarla Havaya Ateş Açmak Cehaletin ve Şiddetin Bir Göstergesidir”

Yayın: 03.05.2024 15:48
Paylaş:
A+ A-

Ceyhun Çelik Ritim Atölyesi müzisyenleri, düğünlerde silahlarla havaya ateş açılmasına ilişkin gazetemize açıklamada bulundu.

Gelin ve damadın silahlarla havaya ateş açtığı haberlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, bu eylemin bir gelenek olmadığı, aksine cehaletin ve insan hayatının hiçe sayılmasının bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Ritim Atölyesi Sahibi Ceyhun Çelik, düğünlerde silah kullanılmasına karşı olduklarını belirterek, silah kullanıldığı anda müziği bırakıp alandan ayrılacaklarını ifade etti. Çelik, düğünlerin mutluluk, müzik, dans ve oyunlarla güzelleşmesi gerektiğini, şiddet ve silahla ilişkilendirilmesinin ise kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çelik, yıllardır yaşanan ölümler ve yaralanmaların bir ders olması gerektiğini belirterek, insanların bu gereksiz seremoniden vazgeçmeleri gerektiğini dile getirdi. Düğünlerin sevgi ve mutlulukla anılması gerektiğini vurgulayan Çelik, silahlarla havaya ateş açmanın aslında psikolojik rahatsızlıkların dışa vurumu olduğunu sözlerine ekledi. (Esra Oğuzkağan Özkan)