blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2025 18:13 tarihinde yayınlandı

UNESCO kenti Safranbolu’ya ziyaretçi akını

Ramazan ayında sessiz günler geçiren UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Karabük’ün Safranbolu ilçesi, bayram ile yerli ve yabancı turist akınına uğrarken esnafın da yüzünü güldürdü.
"Osmanlı’nın parmak izi", "Açık hava müzesi", "En uygun korunan kent" ve "Korumanın başkenti" üzere unvanlarla anılan Karabük’ün Safranbolu ilçesi Ramazan Bayramında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan meskenleri ve Arnavut kaldırımlarıyla konuklarına tarihte seyahate çıkaran Osmanlı kenti, Cinci Han ve hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, İzzet Mehmet Paşa ve Köprülü Mehmet Paşa mescitleri, Hıdırlık Doruğu, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu üzere yapılarıyla konuklarına keyifli bir tatil sunuyor. Ramazan Bayramı yoğunluğu esnafın da yüzünü güldürdü.
Nurhayat Yüksel isimli esnaf, Ramazan Bayramı’nın çok hoş geçtiğini belirterek, şu anda turizm alanında yoğunluğun en çok yaşandığı ilçelerden birinin Safranbolu olduğunu tabir etti. Ramazan ayının çok sessiz geçtiğini anlatan Yüksel, "Şu an ise her yer ana baba günü. Esnaf çok hoş nefes aldı. Böylelikle dönem açılmış oldu. İnşallah bu türlü de devam eder" dedi.
Eşinin memleketi münasebetiyle Ramazan Bayramını Karabük’te geçiren Murat Özbek de sıklıkla ilçeye geldiğini aktararak, ilçedeki en ağır günlerden birini gördüğünü söyledi. UNESCO tescilli çilingir ustası Hüseyin Özdemir, Ramazan ayında ilçede sakinlik yaşandığını lisana getirerek, "Bayramla birlikte herkes bereketlenip rızıklanmış oldu" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 00:12 tarihinde yayınlandı

Vali Arslan’dan Kızılay için ilginç benzetme

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı kutlama bildirisinde, Kzılay’ı, çaresizliğin üzerine doğan bir sabah güneşine benzetti.
Vali Nırtaç Arslan, Türk Kızılay’ın 157. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı bildiride, Türk Kızılay’ının Türk milletinin yardımseverlik ve dayanışma hislerinin kurumsal bir temsili olduğunu söz etti. Arslan iletisinde, "1868 yılında ’Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ ismiyle kurulan Türk Kızılay’ı, yalnızca bir yardım kuruluşu değil, tıpkı vakitte milletimizin güç zamanlardaki garantisi, umutların sönmeye yüz tuttuğu anda yanan bir ışıktır. Çalışanların emeğiyle, gönüllülerin vicdanıyla ve halkımızın dayanağıyla büyüyen Türk Kızılay’ı afetlerde birinci alana inen, kan bağışında hayat kurtaran, yetimlere yuva olan, fakirlere aş olan bir hayır kervanıdır. Kızılay’ın kırmızı hilali, sırf bir amblem değil, adeta çaresizliğin üstüne doğan bir sabah güneşidir" tabirlerine yer verdi.

"Türk Kızılay’ı gurur kaynağımızdır"
Kızılay’ın, yaşanan afetlerde beşere ve canlıya yardım eli olduğunu da hatırlatan Vali Arslan, "Depremlerde, yangınlarda, sel felaketlerinde, salgın hastalıklarda, her türlü zorlukta halkımızın yanında olan ve sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında mazlumlara el uzatan Türk Kızılay’ı, gönüllülük ruhuyla hareket eden binlerce çalışanı ile gurur kaynağımızdır.
Bugün, Kızılay’ın yalnızca geçmişine değil, geleceğine de sahip çıkma günüdür. Daima birlikte el vererek, bu düzgünlük zincirine yeni halkalar eklemek; dayanışmayı, yardımlaşmayı ve insanlığı yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu his ve fikirlerle, Türk Kızılay’ının 157. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor; insanlığa umut olan Kızılay neferleri ile takviyesini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin