Vali Alimoğlu Kastamonu Yolunda İncelemelerde Bulundu

Vali Alimoğlu Kastamonu Yolunda İncelemelerde Bulundu

Yayın: 01.03.2016 10:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, 2 Şubat’ta meydana gelen taşkın sonrası çöken Karabük-Kastamonu yolunda incelemelerde bulundu.

Vali Almoğlu, beraberinde Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Özel idaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kökçü ve Karayolları 153. Şube Şefliği Yetkilileri ile birlikte sel nedeniyle çöken yolda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Alimoğlu bölgede yaptığı incelemelerde Bostanbükü Köyü Muhtarı ile bölgede yaşayan vatandaşlar, işletme sahipleri ve öğrencilerin sorunlarını dinleyerek onlarla istişarede bulundu. Devletin tüm kurumlarıyla ve büyük bir titizlikle çalışmaları yürüttüğünü, kendisinin de konunun takipçisi olduğunu ve en kısa sürede çalışmaların tamamlanarak sorunlarının giderileceğini söyledi.

Vali Orhan Alimoğlu, hâlihazırda üniversite girişindeki köprüden başlayıp Bostanbükü Köyü içerisinden sağlanan araç trafiğinin belediyenin önümüzdeki hafta içerisinde yapacağı çalışmalarla ana su hattı borusunu askıya almasından sonra geçici menfez ile anayolun hemen altından servis yolu olarak açılması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Ayrıca Vali Alimoğlu, anayol üzerindeki çalışmaların ilgili kurumların koordinasyonuyla en kısa sürede tamamlanarak yolun yeniden ulaşıma açılması için başta Karayolları olmak üzere o bölgede çalışma yapacak tüm kurumlara gerekli talimatları verdi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. karabük düşmanı

    YOLUN ŞİMDİYE KADAR ARADAN GEÇEN 1 AYLIK ZAMAN SÜRESİNDE İHMALİ OLAN BELEDİYE TARAFINDAN ÇOKTAN YAPILMASI GEREKİRDİ.

  2. 5000 EVLERDEN

    bence de öyle olmalı karabük düşmanı rumuzu ile yazan arkadaş çok haklı bu yolun kapanmasına sebebiyet veren belediye bu yolu çoktan yapması gerekirdi. belediye boş işlerle uğraştığı için bu yol çöktü. yani kanyonda su biriktirdiği ve yağmurun fazla yağması ile oluşan sel yıktı burayı birinci sorumlu belediyedir burada.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”