Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle TOKİ Yeni Mahalle İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım merasimine katıldı.
Öğrencilerin karne sevincine ortak olan Vali Hacıbektaşoğlu, sınıfları gezerek öğrencilere karne ve muvaffakiyet dokümanlarını takdim etti. Karne merasimine, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler iştirak sağladı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasında “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hem akademik hem de ahlaki istikametten en âlâ formda yetişmesi en büyük önceliğimizdir. Eğitim-öğretim yalnızca bilgi aktarmak değil, karakter inşa etmektir. Bugün buradaki coşku ve memnunluk, hepimiz için büyük bir umut kaynağıdır. Çocuklarımızın nitelikli ve sağlıklı bir eğitim ortamında yetişmesi için tüm imkânlarımızla eğitim faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz” tabirlerini kullandı.
Vali Hacıbektaşoğlu, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü nezdinde emeklerinden dolayı eğitim topluluğuna teşekkür ederek, tüm öğrencilere yeterli tatiller diledi.


Vali Hacıbektaşoğlu öğrencilere karnelerini verdi
Yargıtay’dan Emsal Karar: Sürekli Kahvehaneye Gitmek Ağır Kusur Sayıldı
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davalarına emsal olabilecek bir karara imza atarak, eşini ve ailesini ihmal edecek şekilde sürekli kahvehanede vakit geçiren kocanın ağır kusurlu olduğuna hükmetti.
İhlas Haber Ajansı’ndan edinilen bilgilere göre, aralarında uzun süredir geçimsizlik bulunan çift karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Davacı kadın, eşinin evlilik birliği boyunca kendisini sık sık annesinin evine gitmeye zorladığını, buna karşı çıktığında ise fiziksel şiddet uyguladığını iddia etti.
Kadın eş, kocasının özellikle izin günlerinde sabah saatlerinden itibaren kahvehaneye giderek günün büyük bölümünü arkadaşlarıyla geçirdiğini, bu nedenle ailevi sorumluluklarını yerine getirmediğini öne sürdü. Evin temel ihtiyaçlarının karşılanmasında da çoğu zaman yükün kendisinde kaldığını belirten kadın, eşinin kendisine yönelik hakaret ve aşağılayıcı ifadeler kullandığını savundu.
Dosyada yer alan beyanlarda, kocanın eşine yönelik ekonomik ve psikolojik baskı oluşturduğu, zaman zaman kırıcı ve aşağılayıcı sözler sarf ettiği iddiaları da yer aldı. Davacı kadın, yaşadığı mağduriyet nedeniyle maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.
Dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşini sosyal ortamlarda ve özel günlerde yalnız bırakan, zamanının büyük bölümünü kahvehanede geçirerek aile yükümlülüklerini ihmal eden kocanın evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olduğuna karar verdi.
Yüksek Mahkeme, söz konusu davranışların ağır kusur kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, kadın eş lehine maddi ve manevi tazminata hükmedilmesinin uygun olduğuna karar verdi.
Hukukçular: Her Olay Kendi Şartlarında Değerlendiriliyor
Hukukçular, Yargıtay’ın kararının benzer boşanma davalarında emsal niteliği taşıyabileceğini ancak her davanın kendi somut şartları çerçevesinde değerlendirildiğini belirtiyor. Uzmanlar, evlilik birliğinin gerektirdiği sorumlulukların yerine getirilmesinin ve eşlerin birbirlerine karşı yükümlülüklerini ihmal etmemelerinin hukuki açıdan önem taşıdığına dikkat çekiyor.
Karabük’te Karar Farklı Yorumlandı
Karabük’te vatandaşlar arasında da Yargıtay’ın kararı farklı görüşlerle değerlendirildi. Kentte özellikle emekliler, işçiler ve mahalle sakinlerinin buluşma noktaları arasında yer alan kahvehanelerin sosyal hayatın önemli bir parçası olduğu ifade edilirken, birçok vatandaş aile sorumluluklarının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Bazı vatandaşlar kahvehanelerin sosyalleşme ve vakit geçirme alanları olduğunu belirtirken, aile yaşamını olumsuz etkileyecek ölçüde zaman geçirilmesinin ise sorunlara yol açabileceğini dile getirdi.


