Vali Orhan Alimoğlu Yatırımları Değerlendirdi

Vali Orhan Alimoğlu Yatırımları Değerlendirdi

Yayın: 06.08.2015 10:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, 2015 yılı yatırımlarını değerlendirerek Kamu Hizmetlerinin düzenli olarak devam ettiğini kaydederek, “Göz boyamaya ihtiyacımız yok, dürüst yapalım ki sağlam olsun” dedi.

2015 yılı yatırım ve hizmetlerin genel değerlendirmesini yapan Vali Orhan Alimoğlu, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Valisi Orhan Alimoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün Karabük’te büyük yatırımlarının olduğunu ve bunların en önemlisinin ise Keltepe Kayak Eğitim Merkezi olduğunu söyledi.

Vali Alimoğlu, Keltepe Kayak Merkezinin kısa süre önce ihalesi yapıldığını ve keşif bedelinin 12 milyon, 900 bin TL ve 600 gün süresi olduğunu belirterek, “Çalışmalara başlandı, geçtiğimiz günlerde de giderek mahallinde incelemelerde bulunduk. Öncelikle ihaleyi alan müteahhidin rahat çalışabilmesi için yolda yapılması gereken 4 kilometrelik bir iyileştirilme var. İl Özel İdaremiz ve Orman İşletme Müdürlüğümüz birlikte çalışmaları sürdürüyor yüklenici firmada yakında işe başlamak üzere. Merkez spor salonumuz yapıldı, bitti sayılır geçici kabulü yapılıyor. Hemen hemen ufak işleri dışında bitti. Öğlebeli Mahallemizde yapımı devam eden Gençlik Merkezimizde bitmek üzere. Takriben iki ay sonunda onu da teslim alacağımıza inanıyoruz. Yapım çalışmaları normal olarak devam ediyor. Ovacık Kamp Eğitim Merkezimizin Bedensel Engellilerin kullanımı için dönüşüm çalışması var. Ayrıca Kamp Eğitim Merkezine spor salonu ilave edildi bunun da ilahesi yapıldı ve yakında yüklenici firma tarafından işe başlanılacak” dedi.

Eğitim alanındaki yatırım ve hizmetleri de değerlendiren Vali Orhan Alimoğlu “Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hizmet binasının yüklenici firmadan kaynaklanan sebeplerle ihalesi fesih edilmişti, tekrar ihale edildi ve işe başlandı, çalışmalar devam ediyor. Yenice ilçemizde yapılacak olan Anadolu Lisesinin ihalesi yapıldı, Safranbolu ilçemizde 32 derslik İmam Hatip Lisesi inşaatı başladı, çalışmalar devam ediyor. Yortan Beldemizde Çok Programlı Lisenin ihalesi yapıldı çalışmalar devam ediyor. Ovacık Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine spor salonu ilave ettik yapımı devam ediyor. Birde merkez 100. Yıl Mahallemizde Anaokulu yapım işimiz var, oda başladı. Yapım işleri devam eden yatırımlarımızın süresinde biteceğine inanıyoruz” ifadesinde bulundu.

GÖZ BOYAMAYA İHTİYACIMIZ YOK, DÜRÜST YAPALIM Kİ SAĞLAM OLSUN

Vali Orhan Alimoğlu, İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmalarla da değinerek, “Özel İdaremiz köylerimizin yol, su gibi hizmetlerini yürütüyor. Bu sene biraz ağırlıklı olarak köy yollarımızı asfalt yapmayı planladık. Merkez ve beş ilçemizde takriben 100 kilometreye yakın bir asfalt planımız var. Asfalt çalışmalarımız Özel İdare Personelimiz ile hızla devam ediyor, şuana kadar 21 kilometresini tamamladık. İnşallah bir mani çıkmazsa eylül ayı sonuna kadar yol yapım mevsimi içersinde tamamlamayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımızdan istediğimiz işi hakkıyla yapalım, göz boyamaya ihtiyacımız yok, dürüst yapalım ki sağlam olsun, milletimiz uzun süre rahat hizmet alsın diye gayret göstersinler. Bunun da böyle olacağına inanıyorum. Asfalt yapacağımız yollarımızın çoğunluğunun gurup yolu olması sebebiyle birçok köyümüz istifade edecek. İlimizdeki kamu hizmetleri düzenli bir şekilde devam ediyor, özel-resmi bir bütünüz devlet-millet yardımlaşarak, işbirliği yaparak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizin genel huzuru da bildiğiniz gibi iyidir bozulmaması için dikkatli ve tedbirliyiz. Ülkemizde de bu üzücü işlerin kısa sürede sona ereceğine inanıyorum” dedi.

Üniversite yerleştirme sınav sonuçları, Karabük’ün başarısı ve yurtlarla ilgili soruları da değerlendiren Vali Orhan Alimoğlu “Karabük ilimiz geçmiş yıllardan beri üniversiteye öğrenci yerleştirmede ve başarı sıralamasında üst sıralarda ve bu başarımızı muhafaza ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM illerin başarı sıralamasını yayınlamaktan vazgeçti ama biz genel vaziyetimizin iyi olduğunu biliyoruz. Şuna inanıyorum ki hakkıyla çalışan mutlaka karşılığını görüyor bizim öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu konuda iyi. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile çok sıkı temastayız, istiyoruz ki çok renkli, zengin, çok yönlü, dünya çapında lazım olacak bütün insanlar yetiştirelim bu konuda da gayretliyiz. Yurtlarla ilgili olarak Maliye ve Milli Eğitim yönünden ne gerekiyorsa gerekli denetimleri yapıyoruz. Fiyat yönünü düzeltmenin bir yolu yurt sayısının artması. Özel sektör ve Kredi Yurtlar Kurumu yeni yurtlar yapıyor” ifadesinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Yaptı

Yayın: 29.03.2024 11:06
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, iftar programında vatandaşlarla buluştu.

İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, seçim çalışmalarını sürdüren Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik iftar programına katıldı.

Ezanın okunmasıyla vatandaşlarla orucunu açan Çetinkaya, kendisine destek veren hemşehrilerine teşekkür etti.

Ramazanın birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirten Çetinkaya, “Biz de bu dayanışmayı iftar sofralarımızla büyütüyoruz.” ifadesini kullandı.

Çetinkaya, daha sonra partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.