Vali Özarslan, Kırkpınar’da güreşen sporcuları makamında kabul etti

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 28.07.2024 16:07
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop Valisi Mustafa Özarslan, 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlık final müsabakasında rakibi Yusuf Can Zeybek'e yenilerekikinci olan Mustafa Taş'ı makamında kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarete, Mustafa Taş, Başpehlivanlığa yükselen Erkan Taş, orta küçük boyda birinci olan Yusuf İslam Taş ve beraberindeki heyet katıldı.

Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Tasdemir, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun da ziyarette yer aldı.

Vali Özarslan yaptığı konuşmada, ata sporu olan güreşin Sinop'ta sevilmesinde, yaygınlaşmasında, Kırkpınar'da, yağlı güreşlerdeki başarılarıyla katkı vermesinde emeği olan Mustafa Taş, Erkan Taş, Yusuf İslam Taş'ın Valiliğe yaptıkları ziyaretten mutluluk duyduklarını söyledi.

Özarslan, “Ata sporumuz olan güreşi sevmek, bu sporu yapan pehlivanları sevmek, tarihimize, geleneklerimize ve değerlerimize de sahip çıkmanın bir ifadesidir. Bu kapsamda yağlı güreş ağası, başpehlivanı, cazgırı, cazgırın manileriyle, davulcuları, zurnacıları, galibi, mağlubu, bezcisi, yağcısı, peşreviyle bir şölendir, tarihtir, tarih şerididir. Dolayısıyla er meydanında ter döken pehlivanlarımızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Allah pehlivanlarımızın kuvvetlerini daim kılsın. Değerler, başarılar, kadir kıymet bilen vefalı yerlerde ve coğrafyalarda ortaya çıkar. Biz de 2024 yılının Kırkpınar ikincisi Mustafa Taş başpehlivanımızın ismini, kendi ilçesi olan Durağan'ın Kapalı Spor Salonu'na vereceğiz. Hep birlikte Sinop'ta güreşi, yağlı güreşi yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DÜZCE (AA) – ÖMER ÜRER – Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan “Gönüllü Pati” projesi kapsamında Düzce'de Cumayeri Gençlik Merkezi tarafından barınaktan sahiplenilen kedi, karate kursu öğrencilerinin neşe kaynağı haline geldi.

Çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde Cumayeri Gençlik Merkezi tarafından yaklaşık 1 yıl önce barınaktan 4 kedi yavrusu sahiplenildi.

Merkezde bakımları üstlenilen ve kısa sürede yeni ortamlarına alışan yavrulardan biri, karate kursu için gelen çocuklara eşlik etmeye başladı.

“Karate Cat” ismi verilen ve sevimli hareketleriyle dikkati çeken kedi, karate antrenmanlarına renk katıyor.

Merkez çalışanlarının ve sporcuların adeta maskotu haline gelen kedi, antrenmanlarda salonda dolaşarak çocuklar tarafından seviliyor.

– “Merkezin bir parçası haline geldi”

Karate antrenörü Hüsnü Şentürk, AA muhabirine, kedinin çocuklarla kaynaştığını ve merkezin bir parçası haline geldiğini söyledi.

Kedinin yaklaşık 1 yıldır merkezde bulunduğunu dile getiren Şentürk, “Genellikle küçük yaş grubu çocukların antrenmanlarına ilgi gösteriyor. Antrenmanlarda araya kaynıyor ve dahil oluyor. Biz antrenman yaparken sesleri duyup antrenmana katıldı. Çocuklar da sevdi. Devamlı antrenmanlara girip çıkıyor.” diye konuştu.

Şentürk, kediye “Karate Cat” ismini verdiklerini belirterek, “Çocuklar Karate Cat ile mutlular. Antrenmanlarımız onun sayesinde neşeli geçiyor. Çocuklarımıza çok alıştı, onlar da kediye.” dedi.

Karate kursuna katılan çocuklar da hayvanları çok sevdiklerini ifade ederek, kedinin antrenmanlara katılmasından çok mutlu olduklarını kaydetti.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427