Vergili’nin MHP bayramlaşmasındaki konuşması gündem oldu

Vergili’nin MHP bayramlaşmasındaki konuşması gündem oldu

Yayın: 14.04.2024 16:04
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 3 dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan ve 31 mart seçimlerinde koltuğunu AK Parti adayı Özkan Çetinkaya’ya kaptıran Rafet Vergili partisinin toplu bayramlaşma programında yaptığı konuşma ile dikkat çekti.

Seçim sonrası ilk açıklamasını MHP bayramlaşmasında yapan vergili siyasete devam mesajı verdi.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

15 yıllık belediye başkanlığı dönemi ile ilgili partililere teşekkür eden Vergili, “15 yıllık dönem içerisinde Karabük’te MHP’yi iktidar yapan Milliyetçi Hareket Partililere ve Karabük halkına teşekkür ediyorum. Bizler seçim kaybettik ama bir daha ki seçim döneminde bu durumu terse çevirerek yeni arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Yeni bir ekip ile Karabük’te MHP olarak belediye başkanlıkları kazanarak, milletvekilliği kazanarak bu bayrağı en üst seviyede tutacağız.” dedi.

ÇETİNKAYA’YA İLK ELEŞTİRİ

Konuşmasında merkezde seçimleri kazanan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya gönderme yapan Vergili; “Seçim kazanan bu arkadaşlar şimdi belediye hizmetlerini denetlemeye çıkıyorlar. MHP döneminde bizim yaptığımız eserleri denetlerken gıpta ile baktıklarına eminim. Verilen sözleri bütün vatandaşlar gibi bizlerde bekleyeceğiz, ben takipçisi falan olmayacağım ama verdikleri sözleri yerine getirmediklerinde de yüzlerine vuracağız ve dört sene sonra milletvekilliğini ve beş sene sonra da belediyeyi ellerinden alacağız. Çünkü bunlar hiçbir şey yapamazlar, yalanla dolanla, parayla pulla iktidar olma onlara hiçbir şey kazandırmaz. Şu anda toplum liderlerini bile belirleyememiş bir iktidar partisi var. Beş yıllık hizmet süresinde bizimde beklentimiz iyi icraatlar yapması ve emekliye ayda bin lira para vermesidir. Ben de emekliyim, bugüne kadar belediyeden bir kuruş almadım ama ayda bin lira almadan da onun yakasını bırakmam. Bin liramı alacağım.” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI DA HEDEFTE

Vergili’nin eleştirilerinden AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da nasibini aldı. Vergili konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Çok ayıp bir şey gördüm. Biz 15 yıllık başkanlık dönemimizde kendi fotoğraflarımızı seçim dönemi haricinde hiçbir yere asmadık. Belediye Başkanının kendi fotoğrafları asmasına bir şey demiyoruz ama AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’ın ne işi var. Bu paralar hangi kaynaklardan ödeniyor. Şimdiden başladılar yağmalamaya ve bölmeye. Şimdi Ferhat Salt bu paraları kendi cebinden veremez, dün bir bugün iki hemen ayıplarla işe başladılar. Ayıp yapmayın bizde size elimizden gelen desteği verelim.”

4 YIL SONRASINA HAZIRLANIYORUZ

Yeni kadrolarla birlikte çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Rafet Vergili sözlerini şöyle tamamladı;  “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde yeni kadrolarımızla birlikte STK’lardan başlayarak, herkesin gönlünü alarak, fakir fukarayı aç bırakmayarak yine kendi aramızdaki dayanışma ile toplum liderliğini üstlenerek siyasetimize devam edeceğiz. Beni 15 yıl belediye başkanlığı dönemimde yalnız bırakmayan dava arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

RTÜK’ten NOW TV ve Tele 1’e ceza

Yayın: 03.05.2024 15:21
Paylaş:
A+ A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın cep telefonu yazışmalarını kayda alarak haberleştiren NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçiler ve kişileri hedef alan açıklamaları nedeniyle de Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü.

Kurul, AK Parti Bursa Milletvekili Varank’ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW TV’ye “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “kişisel verilen ifşası” nedeniyle idari para cezası verdi.

Kanala, Adalet Bakan Yardımcısı Can’ın da özel mesajlaşmalarını gizlice kayda alıp yayınladığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı. 6112 sayılı kanunda yer alan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmü yaptırımın gerekçesi olarak gösterildi.

Üst Kurul, Tele 1’deki “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun, bazı siyasetçileri ve kişileri hedef alan açıklamalarını da ele aldı.

Serdaroğlu’nun sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığını değerlendiren RTÜK, kanalın, yasadaki “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünü ihlal ettiğine karar verdi. Kanala idari para cezası yaptırımı uygulandı. (AA)